Katja Nikkari asuu keskellä ei-mitään, mutta pääsee autollaan nopeasti kaikkialle: ”Tämä on minun silmissäni sitä aidointa Espoota” - Espoo | HS.fi

Katja Nikkari asuu keskellä ei-mitään, mutta pääsee autollaan nopeasti kaikkialle: ”Tämä on minun silmissäni sitä aidointa Espoota”

Juhlapuheissa Espoosta mainitaan usein Tapiola, Otaniemi ja Keilaniemi, eli 1950-luvun puutarhakaupunki, huippuyliopisto ja metroradan varren korkeat toimistotornit. Helposti unohtuu, että Espoon juuret ovat jossain aivan muualla: maaseudulla vanhojen kylien maisemissa.

Katja Nikkari ja hänen veljensä Petteri Heiskanen ovat syntyneet Helsingissä, mutta muuttaneet alle kouluikäisinä Espooseen. Finnsinmäellä Espoonkartanossa he ovat asuneet jo kolmisenkymmentä vuotta. ”Tämä on minun silmissäni sitä aidointa Espoota”, Katja Nikkari sanoo.­

19.4. 7:00 | Päivitetty 19.4. 10:15

”Olen täältä Espoon perämetsistä.”

Niin Janni Puhakka vastaa, kun häneltä kysytään, mistä hän on kotoisin.

Espoon perämetsillä Puhakka tarkoittaa Finnsinmäkeä Espoonkartanossa, kaupungin länsilaidalla. Täällä peltojen ja metsämaiseman keskellä Puhakka on kasvanut. Tänne hän aikoo myös rakentaa itselleen talon – samaan pihapiiriin, jossa asuvat hänen vanhempansa, isovanhempansa ja enonsa perheineen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat