Espooseen avattiin 1300 oppilaan jättiläiskoulu, joka on kuin sisustuskatalogista – Kolmannessa kerroksessa vastaan tulee rakennuksen yllättävin ratkaisu

Leppävaaraan avautui suuri koulurakennus Monikko, jossa on tilaa 1 300 oppilaalle. Luokkien lasiset seinät saa avattua, mutta käytännössä ne pysyvät melusyistä kiinni. HS Espoo kävi katsomassa, miten päivät sujuvat uudessa jättikoulussa.

Koulun alimman kerroksen hengaustilassa voi pelata muun muassa pöytäfutista. Pyöreällä sohvalla istuvat Habib Ghilani, Sun Xinmeng, Otto Syrjäläinen, Kimi Vallius, Sanni Kaukonen ja Aurora Leppänen.

30.8.2021 7:00 | Päivitetty 30.8.2021 10:32

SISÄLLÄ paikat ovat vielä monin tavoin sekaisin, ja osaa kalusteista vasta kärrätään sisään. Martelan muuttajat pyörivät pääaulassa, ja vilkas lapsijono puikkelehtii heidän ohitseen matkalla luokkiin. On elokuun toinen viikko.

”Tässä mennään nyt kolmatta koulupäivää. Lukujärjestys ei ole vielä ehtinyt pyörähtää täyttä kierrosta. Kun kokonainen viikko on kulunut, nähdään, miten systeemi toimii”, kertoo Leppävaaran yhtenäiskoulun rehtori Janne Oinonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat