Pitäisikö ikoninen Futuro-talo siirtää Espoossa paikasta toiseen? HS:n lukijat tyrmäävät tuoreen suunnitelman - Espoo | HS.fi

Pitäisikö ikoninen Futuro-talo siirtää Espoossa paikasta toiseen? HS:n lukijat tyrmäävät tuoreen suunnitelman

Espoossa selvitetään Futuro-talon siirtoa näyttelykeskus Weegeessä. HS kysyi lukijoiden kantaa asiaan, kyselyyn tuli vuorokaudessa noin 4 300 vastausta.

Näkymä Espoon Futuro-talon sisälle.

6.1. 10:00

Espoossa selvitetään parhaillaan, miten ja millaisin kustannuksin lentävältä lautaselta näyttävän Futuro-talon voisi siirtää näyttelykeskus Weegeen etupihalle.

HS uutisoi 3. tammikuuta, että kaupungin oma kiinteistöyhtiö haluaa siirtää Weegeen takana vuodesta 2012 sijainneen Futuro-talon näyttelykeskuksen etupihalle. Useat asiantuntijat vastustavat museoesineen siirtoa.

Lue lisää: Ikonista Futuro-taloa aiotaan siirtää espoolaisen museon pihalla – Se sai asiantuntijan varpailleen: ”Ei missään nimessä”

Kysyimme artikkelissa myös lukijoiden mielipidettä asiasta. Saimme kyselyyn reilussa vuorokaudessa noin 4 300 vastausta.

Näistä suurin osa kannatti Futuro-talon säilyttämistä nykyisessä sijainnissaan. Vastaukset jakautuivat siten, että vain viisi prosenttia kannatti Futuro-talon siirtoa, 95 prosenttia pitäisi Futuron paikan ennallaan.

Yksi siirtoa vastustavista on taidehistorioitsija ja Futuro-asiantuntija Marko Home.

Hänen mukaansa Futuron sijoituspaikka on aikanaan tarkkaan mietitty ja hän on huolissaan myös mahdollisesta Futuroon kohdistuvasta ilkivallasta, jos se siirretään suojattomampaan paikkaan.

Weegeen Futuro-talo on arkkitehti Matti Suurosen muovista vuonna 1968 suunnittelema lentävän lautasen näköinen asunto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat