Espooseen avataan tänään ”sähkö-ABC”: Kyseessä lienee seudun ensimmäinen huoltoasema, josta ei saa lainkaan polttoaineita - Espoo | HS.fi

Espooseen avataan tänään ”sähkö-ABC”: Kyseessä lienee seudun ensimmäinen huoltoasema, josta ei saa lainkaan polttoaineita

”Sähkö-ABC” avataan tänään torstaina Espoon Jupperissa. ”Analysoimme ja kokemuksia, kuinka tämän tyyppinen palvelu otetaan vastaan”, kommentoi HOK-Elanto.

”Sähkö-ABC:n” latauspiste sijaitsee Jupperissa Alepan pihassa.

13.1. 9:19 | Päivitetty 13.1. 9:36

HOK-Elanto avaa uuden ABC-aseman Espoon Jupperiin tänään torstaina 13. tammikuuta, kertoo yhtiö tiedotteessaan. ABC-aseman erikoisuus on se, ettei siellä myydä lainkaan bensiiniä tai dieseliä, vaan asemalla on neljä sähköautojen latauspistettä sekä autopesu.

Kyseessä on seudun ensimmäinen ABC, jossa ei myydä lainkaan polttoaineita, vahvistaa HOK-Elannon ABC-asemista vastaava ketjujohtaja Hannu Houni HS:lle.

Houni pitää mahdollisena, että HOK-Elanto saattaa perustaa jatkossa uusia asemia, joissa on ainoastaan sähköautojen latauspisteitä.

”Analysoimme ja kokemuksia, kuinka tämän tyyppinen palvelu otetaan vastaan. Tämän tyyppiselle palvelulle on kysyntää, koska HOK-Elannon alueella on paljon sähköllä ladattavia autoja”, Houni toteaa.

ABC:lla on 22 kW latausmahdollisuus.

Jupperin aseman avaamisen jälkeen ABC-ketjulla on Suomessa kaksi asemaa, joissa ei myydä bensiiniä tai dieseliä.

”Jyväskylässä Osuuskauppa Keskimaalla on vastaavanlainen toteutus Palokan Prisman yhteydessä, sieltäkin löytyy autopesu ja sähköautojen lataus. Siellä ABC:n ravintola ja bensiini- ja dieselmittarit löytyvät Nelostien toiselta puolelta muutaman sadan metrin päästä”, sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen SOK:n ABC-ketjuohjauksesta kertoo sähköpostitse.

Jupperista katsottuna lähin ABC-ketjun polttoaineasema on Espoon Karaportissa noin neljän kilometrin päässä.

Kilpailija St1:lla ei ole huoltoasemaa, jossa olisi ainoastaan sähköautojen latauspisteitä .

”St1:llä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia siitä, että perustaisimme aseman, jossa ei myytäisi lainkaan bensiiniä tai dieseliä. Kevyt kalusto sähköistyy, mutta niitä on edelleen hyvin vähän”, St1:n verkostojohtaja Juha Vanninen sanoo.

Nesteelläkään ei ole tällä hetkellä huoltoasemaa, jossa olisi ainoastaan sähköautojen latauspisteitä. Nesteen asemaverkostosta vastaavan johtaja Katri Taskinen toteaa sähköpostitse, että kaikilta Nesteen asemilta saa tällä hetkellä nestemäisiä polttoaineita.

Lue lisää: Helsingistä ei löydä enää bensiiniä alle 1,8 euron litrahinnalla – Huolto­asemien edun­valvoja: Ei ole vielä lähelläkään kipu­rajaa

Jupperin sähköasema lienee ensimmäinen pääkaupunkiseudun asema, jolta ei saa polttoaineita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat