Nokkela koira teki itselleen ”pulkkamäen” – Video näyttää, miten kaksivuotias Enzio hyppää päivittäin jyrkkään lumikouruun suoraan kotioveltaan - Espoo | HS.fi

Nokkela koira teki itselleen ”pulkkamäen” – Video näyttää, miten kaksivuotias Enzio hyppää päivittäin jyrkkään lumikouruun suoraan kotioveltaan

Espoossa asuva Enzio-koira rakentaa talvisin oman mäen perheen pihalle. Vauhdikkaita laskuja nähdään aamuin illoin.

13.1. 15:42

Labradorinnoutaja on Espoossa asuvalle Sari Juntuselle tuttu koirarotu, sillä niitä on ollut perheessä jo useampia.

Kaksivuotias labradorinnoutaja Enzio on kuitenkin yllättänyt harrastuksellaan. Viime talvena nokkela koira ryhtyi rakentamaan omaa ”pulkkamäkeä” pihalle.

Laaksolahdessa asuvien Juntusten talo sijaitsee rinteessä ja ulko-ovelta kävellään portaita alas tielle.

”Se rupesi laskemaan alas portaiden sivustaa. Aina kun lähdettiin ulos lenkille, niin minä tai puolisoni käveltiin portaita ja koira lähti siitä vierestä kylkimyyryä tulemaan alas.”

Lunta tuli paljon ja koira laski mäkeä joka ikinen kerta päästessään ulos. Mäkeen alkoi pikku hiljaa muodostua labradorinnoutajan mentävä ura, jota laskiessa sai jo melko hyvät vauhdit.

Kesällä lunta rakastava Enzio-koira ei päässyt liukumaan mäessä. Mieluisan talvilajinsa pariin se kuitenkin pääsi jo loppuvuodesta.

”En todellakaan tiedä, mistä se oikein sen keksi, mutta tällainen oma hupi löytyi. Se laski sitä mäkeä keväällä ihan sinne asti, että lumet sulivat. Siihen ehti tulla aivan järkyttävä ränni.”

Sitten harrastus jäi.

Ilmeisesti Enzio ei kuitenkaan saanut laskemisesta tarpeekseen yhden talvisesongin aikana, sillä harrastus ei tältä nelijalkaiselta unohtunut kesän aikana.

”Taisi jäädä mieleen, että tämä oli kivaa. Se aloitti laskut heti kun maa jäätyi. Ja nyt kun tuli lunta, sinne on taas tullut kouru. Enzion puolesta olen onnellinen.”

Videon koiran laskuista voit katsoa tämän jutun alusta.

Mäkeen mennään päivittäin.

”Se menee siitä aina kun vaan pääsee. Eli ihan päivittäin, ainakin kun lähdetään aamu- tai iltalenkillä ja jos esimerkiksi päivällä päästää hetkeksi pihalle.”

Tykkäisikö Enzio muistakin mäistä? Sitä Juntuset eivät ole vielä kokeilleet.

”Mutta nyt kun sen mainitsit, niin olisihan se ihan hauska katsoa, haluaako se lähteä toista mäkeäkin laskemaan, vai onko kyse ihan vain tästä omasta. Ehkä on liian tylsää, jos on valmis mäki, jota ei ole itse päässyt rakentamaan”, Juntunen naurahtaa.

Kuva syksyltä, kun Enzio joutui vielä odottamaan lumen tuloa.

Enzio tuli Juntusille Iisalmesta kesällä 2020 kodinvaihtajana. Tiedossa ei ole, onko Enziolla kenties ollut tämä harrastus jo aiemmassa kodissa.

Juntunen jakoi videon Enziosta Labradorinnoutajat-ryhmään Facebookista keskiviikkoiltana. Siellä se keräsi heti paljon näyttöjä ja tykkäyksiä.

”Yllätyin siitä, kuinka paljon huomiota se sai siellä ryhmässä. Oli ihanaa, kun se aiheutti hyvää mieltä siellä. Ihmiset lähettivät ihania kommentteja.”

Hyvään alkuun päässyt mäkiurakka otti torstain suojakeleissä hieman takapakkia. Enzion onneksi sääennusteet kuitenkin lupaavat jo kylmempiä kelejä ensi viikon loppupuolelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat