Espoolaisessa korttelissa on kirjoitettu vuodessa hulppeat 2 160 parkkisakkoa

Villi pysäköinti Leppävaarassa jatkuu. Läkkisepänkujalla kirjoitetaan edelleen paljon pysäköintivirhemaksuja.

Läkkisepänkujalla oli pysäköity autoja kävely- ja pyörätielle 22.huhtikuuta.

6.5. 7:00 | Päivitetty 6.5. 8:42

Espoon Leppävaaran Läkkisepänkujalla pysäköidään edelleen holtittomasti, ja katuosuudella kirjoitetaan vieläkin usein pysäköintivirhemaksuja.

HS kertoi lokakuussa 2020, kuinka monet autoilijat pysäyttävät autonsa kävely- ja pyörätielle Läkkisepänkujalla asiointinsa ajaksi. Tuona vuonna alueella oli kirjoitettu 840 pysäköintivirhemaksua.

Lue lisää: Espoossa on kuja, jossa on kirjoitettu 840 parkkisakkoa tämän vuoden aikana, sillä kuskit eivät yksin­kertaisesti ota opikseen

Silti Läkkisepänkujan pysäköinti jatkuu edelleen holtittomana.

Espoon kaupunkitekniikan keskuksen lakimies Petteri Aumala kertoo, että tämän vuoden aikana kuukausittain on kirjoitettu keskimäärin noin kymmenen pysäköintivirhemaksua siitä, että auto on pysäköity kävely- ja pyörätielle Läkkisepänkujalla.

”Edelleen ajoneuvoja pysäköidään kävely- ja pyörätielle asioinnin vuoksi. Pysäköintiin ei ole mitään pakottavaa syytä.”

Kävely- ja pyörätien viereinen parkkipaikka muuttui maksulliseksi vuoden 2021 toukokuussa. Sen jälkeen parkkipaikan käyttöaste laski. Pysäköintivirhemaksujen määrä sen sijaan nousi.

Parkkipaikalla sekä Läkkisepänkujan kävely- ja pyörätiellä pysäköintivirhemaksuja oli viimeisen vuoden aikana toukokuun alkupäiviin mennessä kirjoitettu 2160 kappaletta.

”Ennen kuin pysäköintialue muuttui maksulliseksi, virhemaksut liittyivät useimmiten pysäköintikiekon virheelliseen käyttöön.”

Aumala kertoo laitonta pysäköintiä olevan myös paljon läheisellä Leppävaaranraitin jalankulkureitillä. Sinne pysäköidään säännöllisesti autoja, vaikka reitille ei saa pysäköidä.

”Valvomme säännöllisesti paikoissa, missä on ongelmaa pysäköinnissä”, Aumala vakuuttaa.

Lue lisää: Mies jätti auton ”kaupunkilais­­järjellä” taktiseen paikkaan ja sai parkkisakon – Espoon pysäköinnin­valvonta selittää, miksi se ei joustanut

Lue lisää: Henkilöauto pysäköitiin käsittämättömällä tavalla Jätkäsaaressa: Tiellä poikittain ollut auto esti ambulanssin tulon

Läkkisepänkujalla oli autoja kävely- ja pyörätiellä myös 29. huhtikuuta. Kuva: Lukijan kuva/ Reijo Hutka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat