Kaksi lukio­poikaa perusti ”auto­pesujen Woltin” – Nyt he takovat tulosta pesemällä Westendin Mersuja aamusta iltaan

Kaksi lukiolaista perusti oman autonpesuyrityksen. Omalle kotipihalle tilattava pesupalvelu on ensimmäisten viikkojen aikana ollut menestys. Palveluja on tilattu etenkin Westendiin sekä Soukkaan.

Onni Senol (vas.) sekä Yoseph Benjamin perustivat oman liikkuvan autopesun.

6.7. 7:00 | Päivitetty 6.7. 7:36

Keväällä lukiolaiset Onni Senol, 16, ja Yoseph Benjamin, 16, innostuivat oman yrityksen perustamisesta. Koulujen kautta oli tullut viesti siitä, että 4H-yhdistykseltä voisi saada 300 euron sponsorointirahan oman yrityksen perustamiseen.

Idea syntyi nopeasti.

”Tultiin koulusta ulos ja menimme bussipysäkille. Nähtiin niin paljon likaisia autoja, että ajateltiin, että sille pitää tehdä jotain”, kertoo Onni Senol.

Nykyisin voi tilata kotiovelle lähes mitä tahansa ruuasta vaateostoksiin. Benjamin ja Senol ajattelivat, että myös auton pesun pitäisi saada tilattua kotiin.

Washee aloitti toimintansa noin kolme viikkoa sitten. Ennen virallisia avajaisia Senol ja Benjamin harjoittelivat pesemällä perheen ja ystävien erimerkkisiä ja -tyylisiä autoja.

Asiakkaita ei ole tarvinnut jäädä odottamaan.

”Meillä on ollut asiakkaita joka päivä ihan iltaan asti. Eli kyllä tämä on aika hyvin mennyt”, sanoo Senol.

Benjaminin mukaan asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti siitä, että palvelun voi tilata kotiin.

”Monet ihmiset eivät jaksa viedä autoa pesulaan, vaan heistä on helpompaa tilata pesu omalle pihalleen”, hän sanoo.

Pesupalveluja voi tilata minne tahansa Espoon ja Kauniaisten alueella. Asiakkaita on toistaiseksi ollut eniten Westendissä, Soukassa ja Kauniaisissa.

”Yksi mopo on pesty, mutta suurin osa on ollut henkilöautoja”, sanoo Benjamin.

Henkilöautot ovat kattaneet laajan kirjon erilaisia merkkejä.

”On esimerkiksi ollut Mersuja, Porscheja ja Volvoja. Mersuja ehkä eniten - niitä on esimerkiksi Westendissä ollut paljon”, kertoo Senol.

Washee tarjoaa sekä sisä- että ulkopesun omalla kotipihalla. Työ tehdään käsin.

Ajatuksena on jatkaa yrityksen toimintaa ainakin kesän ajan. Jos loppukesäkin sujuu hyvin hommaa jatketaan taas ensi kesänä.

”Silloin meillä on myös ajokortit ja pääsemme liikkumaan nopeammin paikasta toiseen. Tällä hetkellä liikumme bussilla ja meillä on tavarat maitokärryssä”, kertoo Senol.

Espoossa on tarkkaan määritelty missä ja miten auton saa pestä. Jos auton pesee omalla pihalla on esimerkiksi varmistettava, että pesuvesi imeytyy maaperään tai kaadetaan jätevesiviemäriin, eikä lähde valumaan luontoon esimerkiksi sadevesikaivon kautta. Vahvoja pesuaineita ei saa omalla pihalla käyttää.

Monet taloyhtiöt myös kieltävät pesun kokonaan taloyhtiön alueella.

Senol ja Benjamin vakuuttavat, että he noudattavat kaikkia määräyksiä ja ympäristönsuojelulakia. Jos pesua ei ole ollut mahdollista hoitaa ympäristöystävällisellä tavalla, he ovat joutuneet päättämään, ettei asiakkaan autoa pestä.

Espoon kaupungin mukaan pihan omistaja on loppupeleissä se, jonka vastuulla tällaisessa tapauksessa on huolehtia siitä, että pihalla tehtävä pesu ei vahingoita ympäristöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat