Otaniemen kylkeen sijoittuvan Maarin­solmun eri­taso­liittymän suunnittelu etenee

Eritasoliittymän tavoitteena on sujuvoittaa alueen liikennettä ja tehdä siitä turvallisempaa.

Uuden eritasoliittymän on määrä sujuvoittaa liikennettä Otaniemen suuntaan.

22.6. 19:41

Kehä I:lle Tapiolan ja Otaniemen risteykseen sijoittuvan Maarinsolmun eritasoliittymän suunnittelu etenee.

Kaupunginhallitus päätti tällä viikolla ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Maarinsolmun asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

Uusi eritasoliittymä on tarkoitus rakentaa Kalevalantien ja Maarintien liikennevaloin ohjattuun risteykseen, joka on usein ruuhkautunut.

Uuden eritasoliittymän on määrä sujuvoittaa alueen liikennettä sekä tehdä alueella liikkumisesta turvallisempaa. Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkuminen helpottuisi, kun nykyinen kehätien ylittävä ylikulkusilta korvattaisiin uudella yhteydellä.

Pohjois-eteläsuunnassa pyöräilijät pääsisivät kulkemaan Kalevalantien ali.

Havainnekuva Kehä I:n, Kalevalantien ja Maarintien risteykseseen suunnitellusta eritasoliittymäsä. Kuvassa näkyy Kehä I:n ylittävä eritasoliittymä, kevyen liikenteen silta sekä Hopealehto-puistoon suunniteltu puurakenteinen kerrostalo.

Espoo on suunnitellut eritasoliittymää jo toistakymmentä vuotta. Sille uskotaan olevan erityistä tarvetta tulevaisuudessa, sillä raskaan liikenteen ennustetaan kasvavan alueella vuoteen 2030 mennessä 39 prosentilla ja vuoteen 2040 mennessä noin 66 prosentilla.

Asemakaava mahdollistaa myös uuden opiskelija-asuinkerrostalon rakentamisen risteysalueen tuntumaan Maarinniityn puistoalueelle. Paikalle on suunniteltu 8-kerroksista puukerrostaloa.

Maarinsolmun ympäristö on tulvariskialuetta: meritulvia ja runsaiden sateiden aiheuttamia tulvia nousee kehätielle ja lähialueen kaduille toistuvasti.

Kaupungin suunnitelman mukaisesti osa Maarinniityn puistoalueesta säilytetään puistoalueena, Hopealehdon puistona, johon varataan tilaa hulevesien viivytystä varten.

Lue lisää: Otaniemeen nousee uusia asuntoja yli tuhannelle opiskelijalle

Lue lisää: Kehä I:lle suunnitellaan uutta eritaso­liittymää Otaniemen kylkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat