Ruokaa kuljettavat robotit käyttivät puistoa parkki­paikkanaan Espoossa

Neljä Alepan kuljetusrobottia nökötti rivissä Alberganesplanadin puistossa, vaikka vieressä ei ole ketjun myymälää.

Neljä Alepan kuljetusrobottia oli pysäköity Alberganesplanadin puistoon viime lauantaina.

4.8. 13:31 | Päivitetty 4.8. 14:21

Leppävaaran Alberganesplanadin puistossa ulkoilijoita odotti erikoinen näky viime viikonloppuna.

Neljä ruokakauppaketju Alepan kuljetusrobottia paistatteli päivää siistissä rivissä.

HS:n toimitukseen yhteyttä ottanut lukija Reijo Hutka ihmettelee, miksi sähkökäyttöiset kuljetusrobotit oli pysäköity puistoon.

Viestintätoimisto Manifeston toimitusjohtaja Harri Kammonen perustelee asiaa sillä, että palvelu on vielä melko uusi ja roboteille etsitään sopivia parkkialueita.

Tarkoituksena on parantaa palvelun tehokkuutta ja minimoida sen vaikutukset alueen asukkaiden arkeen.

”Leppävaarassa kyseisessä paikassa oli tarpeeksi tilaa kokeilulle, ja samalla se oli tarpeeksi lähellä Sellon Alepaa”, Kammonen sanoo.

Kuljetusrobotit on valmistanut virolaislähtöinen Starship Technologies -yhtiö, joka on perustettu vuonna 2014. Manifesto hoitaa yrityksen viestintää Suomessa.

Kammosen mukaan Starship ja Espoon kaupunki keskustelevat jatkuvasti toiminnan yksityiskohdista.

”Starship on jo siirtänyt robottien parkkialueen lähemmäksi kauppaa ja arvioi nyt sen vaikutusta palveluun ja asukkaisiin.”

Kuljetusroboteista on tullut jo arkinen näky Espoossa. Alueosuuskauppa HOK-Elantoon kuuluva Alepa esitteli robotit ennen pääsiäistä.

Robottien toimintaperiaate on yksinkertainen: Asiakas tilaa toimituksen mobiilisovelluksella, ja myymälän henkilökunta pakkaa ostokset ja laittaa ne robotin kyytiin.

Tämän jälkeen robotit toimittavat ostokset asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen.

Lue lisää: Espooseen rantautuneet futuristiset kuljetusrobotit joutuivat heti pilkan kohteeksi – Video näyttää kulkijan päättäväisen matkan

Lue lisää: Kuljetus­robotit vievät pikku­ostoksia perille Espoossa, mutta Starshipin silmissä siintää suurempi mullistus, joka vähentäisi autojen määrää kaduilla

Lue lisää: Poliisi: Ruokarobotit eivät ole leluja, eikä niillä voi ratsastaa

Lue lisää: Espoon kuljetusrobotit soittavat pihalla musiikkia päästessään perille – Siitä seuraa tekijän­oikeuksien valvojille visainen kysymys

Lue lisää: Ruokaa kaupasta toimittavat robotit jäivät jumiin risteykseen Espoossa, sillä kukaan ei ollut painamassa liikennevalojen nappia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat