Hoas hylkäsi yhdeksän opiskelija­taloa rapistumaan espoolais­lähiöön

Hoas ei ryhtynyt kunnostamaan Kuitinmäessä sijaitsevia huonokuntoisia taloja, ja niinpä ne odottavat nyt tyhjillään purkua.

Graffiteilla verhotut julkisivut kurjistavat Kuitinmäkeä.

5.8. 9:28

Espoon Olarissa on yhdeksän entistä opiskelijataloa, joiden aavemainen ulkoasu häiritsee lähiseudun asukkaita. Avaruuskadulla sijaitsevat kerrostalot ovat seisseet tyhjillään jo parin vuoden ajan.

Talojen kurja ulkomuoto kielii alueella tehdystä ilkivallasta. Osa taloista on siksi suojattu aidoin.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm kertoo, että talot ovat siirtyneet Espoon kaupungin haltuun kaksi vuotta sitten. Hänen mukaansa talot olivat huonossa kunnossa, eikä niiden kunnostamista nähty järkevänä.

”Korjaaminen tuolla sijainnilla olisi nostanut vuokrat kestämättömälle tasolle”, Lindholm kertoo.

Tällä hetkellä Hoas keskittyy Espoossa rakentamaan uudiskohteita paikoille, joista on hyvät kulkuyhteydet kampuksille erityisesti metrolla tai tulevaisuudessa raitiovaunulla. Tällaisia alueita ovat Lindholmin mukaan ainakin Tapiola, Perkkaa ja Otaniemi.

Kerrostalot odottavat purkamistaan.

Espoon kaupunki on valmistellut alueesta keväällä asemakaavaehdotuksen. Tarkoituksena on rakentaa purettavien kiinteistöjen tilalle uusia asuinkerrostaloja ja muuttaa Avaruuskatu viihtyisämmäksi vehreäksi pihakaduksi.

Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennepäällikkö Vesa Pyy kertoo, että kohteelle saatiin purkulupa vasta kesäkuussa. Tontti kaupataan taloineen, ja purkutyö jää ostajan vastuulle.

”Pyrimme myymään talot mahdollisimman nopeasti”, Pyy sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat