Vesiurheilukeskus Laguuni suosittelee pahan sinileväongelman vuoksi, etteivät asiakkaat menisi uimaan – Espoon Keilaniemen ranta on ”yhtä mössöä”

Sinileväongelma pahentui entisestään torstaiaamuna Keilaniemen Laguunissa.

Keilaniemen Laguuni ei suosittele uimista sinileväongelman takia.

19.8. 11:12

Sinileväkukinta yllätti Espoon Keilaniemessä sijaitsevan vesiurheilukeskus Laguunin torstaina. Veden päällä kelluvaa laituria ympäröivät vedet olivat täynnä vihreää liejua.

”Tänä aamuna tilanne on mennyt pahaksi”, Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaeus kertoi HS:lle torstaina.

”Laguuni on kehottanut aamulla asiakkaita olla menemättä uimaan ja aktiivisesti tiedottanut asiasta.”

Kyseessä on sinilevän toinen kukinta-aika, ja lämpötilan nousu pahentaa tilannetta. Lisäksi itä-tuuli on työntänyt levämassoja Laguunin edustalle.

Tilaeuksen mukaan leväongelma on laaja ja havaittavissa koko pääkaupunkiseudulla. Tilanne on Länsiväylän eteläpuolella vielä pahempi kuin Keilaniemessä, Tilaeus kertoo.

Myös Tapio Häivä on havainnut Keilaniemen Laguunin leväongelman.

”Yhtä mössöä”, hän kuvailee.

”Aika kauheaa, vaikka nykyään likaiset uimarannat laitetaan nopeasti kiinni.”

Häivä on nähnyt nuoria uimassa Keilaniemessä, mutta osa nuorista on käyttänyt märkäpukua.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan sinileväiseen veteen tulee suhtautua aina siten, että se voi aiheuttaa terveyshaittaa.

Sinileviä sisältävä vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, pahoinvointia, vatsavaivoja, silmä- ja korvatulehduksia, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä. Oireet ilmenevät yleensä muutaman tunnin sisällä sinilevälle altistumisesta.

Sinileväistä vettä ei saa käyttää pesuvetenä tai heittää kiukaalle eikä sillä saa kastella syötäviä vihanneksia tai kasviksia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat