Pikkuruinen yksityiskohta metronäytöllä kummastutti somessa – ”Enpä olisi uskonut, että tuohon pisteeseen kiinnitetään huomiota”

Matinkylä sai pisteen peräänsä metronäytöillä, mutta miksi?

Se on kuulkaa Matinkylä. Ja sen perässä on piste.

1.9. 11:14

Matinkylän suuntaan metrolla pyrkivät ovat saattaneet viime päivinä pohtia pisteen syvintä olemusta.

Miksi Matinkylä-nimen perässä on metronäytöllä piste?

Kyseiseen pisteeseen on kiinnittänyt huomiota myös valokuvaaja Antti Yrjönen, joka postasi pisteestä kuvan Twitter-tililleen.

Nopeasti ihmiset alkoivat pohtia somessa pisteen merkitystä. Onko piste siinä, koska kyseessä on metron päätepiste?

Vai osoittavatko matinkyläläiset mieltään pisteellä? Jotkut nuoret nimittäin mieltävät pisteen käytön passiivis-aggressiiviseksi. Ehkä Matinkylässä ollaan suivaannu jostakin?

Vai onko joku metron työntekijä ärsyyntynyt matkustajien liian hitaaseen poistumiseen metrosta. Tässä ollaan nyt päätepisteessä, Matinkylä. Ja piste. Ja ulos.

Ei. Ei. Ja ei. Oikea vastaus on kuivakkaa tekniikkaa.

”Enpä olisi uskonut, että tuohon pisteeseen kiinnitetään huomiota. Se on väliaikainen tekninen yksityiskohta, joka liittyy Länsimetro 1:n ja Länsimetro 2:n rajalla tehtäviin muutostöihin”, kertoo valvomoinsinööri Matias Heselius Kaupunkiliikenne oy:stä.

Länsimetro kakkosella tarkoitetaan metron jatkoa, jota varten rakennettiin viisi uutta metroasemaa. Metrot siis jatkavat Matinkylästä eteenpäin, kun kakkosvaihe avataan. Tämä tapahtunee aikaisintaan ensi vuonna.

”Olemme joutuneet tekemään tilapäisiä järjestelyjä metrojunien kääntöihin sen jälkeen, kun Matinkylän kääntöraide kesällä poistettiin käytöstä osana Länsimetro 1:n ja 2:n yhdistämistä. Metrojunat eivät siis enää käänny kääntöraiteella, vaan väliaikaisessa kääntöpaikassa, joka on nimetty järjestelmään ’Matinkylänä’.”

Selvä.

Jotenkin tekisi mieli uskoa enemmän erästä kommentoijaa Twitterissä. Hän epäili, että Matinkylä kerää vain irtopisteitä, jotta Olaria ärsyttäisi.

Tai siihen, että kyseessä on päätepiste.

Lue lisää: Länsimetro valmistui, uusien asemien avajais­päivää ei vielä tiedetä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat