Länsimetroa kiivaasti vastustanut Timo Soini: Taistelu päättyy, kun astun metroon

Timo Soini on vastustanut länsimetrohanketta pitkään. Kun liikennöinti alkaa hänen kotinsa Iivisniemen läheltä, aikoo Soini niellä tappionsa ja astua metroon.

Entinen Espoon kuntapoliitikko Timo Soini kuvattuna Espoon valtuustotalolla viime kesänä.

13.10. 13:28

Entinen puoluejohtaja ja kuntapoliitikko Timo Soini aikoo kulkea länsimetrolla, vaikka hän on tunnetusti vastustanut hanketta vuosien ajan henkeen ja vereen.

Länsimetron jatke Matinkylästä Kivenlahteen avautuu matkustajille 3. joulukuuta, kerrottiin tiedotustilaisuudessa torstaina.

”Kun isken jalkani metroon, se on tälle taistelulle omalta osaltani päätepiste”, Soini sanoo HS:lle.

Espoon Iivisniemessä suurimman osan elämästään asunut Soini oli Espoon kaupunginvaltuutettu vuodesta 2001 lähtien, ensin perussuomalaisten ryhmässä ja myöhemmin sinisten ryhmässä. Viime vuoden kuntavaaleissa hän ei enää lähtenyt ehdolle.

Soini vastusti metrohanketta muun muassa sen suuren hintalapun takia. Häntä harmittaa myös se, ettei matkustaja pääse nauttimaan Etelä-Espoon kauniista merimaisemista, kun linja kulkee maan alla.

”Tappio Etelä-Espoon luonnolle on aivan selvä. Mutta demokratiapolitiikka on sellaista, että kun taistelee puhtain asein ja häviää, täytyy tyytyä häviöön.”

Lue lisää: Metron laajentuminen muuttaa Espoota peruuttamattomasti – Ilon liepeessä roikkuu mukana myös surua

Kun länsimetron jatke avautuu, Soini aikoo kulkea Helsinkiin asioimaan Kaitaan asemalta, jonne hän kertoo pääsevänsä kotoaan kätevästi apostolinkyydillä. Aiemmin hän ei ole länsimetrolla kulkenut.

Soinin mukaan yksi hankkeen hopeareunus onkin, ettei tarvitse enää maksaa Helsingin kalliita pysäköintimaksuja.

”Eihän minulla paljoa rahaa ole, mutta on Helsinki silti menettänyt osaltani paljon. Siellä ei ymmärretä, ettei autoileva ihminen ole lypsylehmä.”

Soini on tyytyväinen myös siihen, että metrorata kulkee Iivisniemen kautta eikä Länsiväylää pitkin. Pieni harmituksen aihe tähänkin tosin liittyy – Soinin mielestä aseman nimi on nimittäin kertakaikkisen väärä.

”Ei se mikään Kaitaa ole, vaan Iivisniemi, Iikkari. Sopii kuvaan, ettei tässäkään asiassa tehdä niin kuin kansa tahtoisi.”

Vaikka Soinia länsimetrohanke kokonaisuudessaan yhä harmittaa, ei hänen mukaansa menneitä kannata sen suuremmin jäädä murehtimaan.

Hän vaikuttaa olevan tavallaan jopa tyytyväinen, että pitkä taistelu tulee vihdoin päätökseen.

”Selkärankani on kuin ratakisko, ja olen periaatteen mies viimeiseen asti. Maailma on kuitenkin mennyt eteenpäin ja tälle taistelulle tulee nyt osaltani loppu.”

Lue lisää: Tällaisia ovat länsimetron uudet asemat – Video näyttää reitin Matinkylästä Kivenlahteen

Lue lisää: Pikkuruinen yksityiskohta metronäytöllä kummastutti somessa – ”Enpä olisi uskonut, että tuohon pisteeseen kiinnitetään huomiota”

Lue lisää: Länsimetron jatkon liikenne alkaa jo joulukuussa

Lue lisää: Länsimetro valmistui, uusien asemien avajais­päivää ei vielä tiedetä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat