Tiheää kuusikkoa kaadetaan espoolaisella hautausmaalla, jotta muu puusto saisi valoa

Kellonummen hautausmaalla tehdään hakkuita tämän syksyn ja tulevan talven aikana.

Kellonummen hautausmaan reuna-alueella kasvavaa tiheää kuusikkoa harvennetaan.

14.10. 9:55

Espoon seurakuntayhtymä teettää Kellonummen hautausmaalla metsähakkuita tämän syksyn ja tulevan talven aikana.

Metsäsuunnitelman mukaisissa hakkuissa hautausmaalta poistetaan tiheää kuusikkoa eli ylisuuria, jo kasvunsa päättäneitä kuusia.

Seurakuntayhtymän hautaustoimen työnjohtaja Asko Leinonen kertoo yhtymän perjantaina julkaisemassa tiedotteessa, että puuston harventamisella tähdätään metsän luontaiseen uudistamiseen.

”Koivuja ja mäntyjä pyritään jättämään hakkuualueelle mahdollisimman paljon. Tiheää kuusikkoa harventamalla maanpinta saa lisää valoa, ja samalla mäntyjen ja koivujen kasvu helpottuu”, Leinonen sanoo tiedotteessa.

Menetelmä on osa Espoon ja Kirkkonummen alueen metsiin hyväksyttyä jatkuvan kasvatuksen mahdollistavaa metsäsuunnitelmaa, joka hyväksyttiin Espoon seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa joulukuussa 2021.

Hakkuut aloitetaan todennäköisesti tulevana maanantaina.

Hakattava, luonnontilainen alue sijaitsee Kellonummen hautausmaan takaosassa ja on pinta-alaltaan 1,7 hehtaaria. Hakkuualueen ja hautausmaan välissä on jyrkkiä kallioita, joten työmaalle ei ole näköyhteyttä varsinaiselta hautausmaalta.

Seurakuntayhtymä pahoittelee mahdollista, ajoittain työmaalta kuuluvaa taustamelua. Leinosen mukaan hakkuut eivät missään vaiheessa haittaa omaisten liikkumista hautausmaalla. Työmaalle ei kuitenkaan pidä mennä kävelemään.

Alueen poluille tulee työmaasta varoittavia kylttejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat