Google puuttuu espoolais­koulun oppilaiden tekemään pilkkaan

Kuka tahansa voi ehdottaa Google Mapsille muokkausta esimerkiksi koulujen nimiin. Nöykkiön koulun kohdalla tätä ominaisuutta hyödynnettiin ilkeällä tavalla, mutta nyt Google puuttuu asiaan.

Vielä maanantaina Google Maps tarjosi espoolaiselle Nöykkiön koululle erikoista nimeä. Taustalla näkymää Nöykkiön koulun käytävälle.

25.10. 14:02

Espoolaisen yläkoulun ikävään ongelmaan on löytymässä nopea ratkaisu.

HS kertoi tiistaina, että Nöykkiön koulun nimeä vaihdetaan Google Mapsissa jatkuvasti mitä omituisempiin muotoihin.

Lue lisää: Espoolais­koulun nimi on sekaisin kartoilla, sillä opiskelijat tekevät ilkeää pilkkaa

Jutun julkaisun jälkeen Googlelta oltiin yhteydessä HS:ään ja kerrottiin, että yritys selvittää parhaillaan Nöykkiön koulun paikkamerkkiin Google Mapsissa tehtyjä muokkauksia.

”Googlen automaattiset järjestelmät ja koulutetut operaattorit seuraavat Mapsia vuorokauden ympäri tunnistaakseen epäilyttävää toimintaa, kuten virheellisiä muokkauksia”, Googlelta kommentoidaan sähköpostitse.

Lisäksi yhtiö kertoo, että se pyrkii tekemään virheellisten paikkatietojen ja sopimattomien tietojen ilmoittamisen mahdollisimman helpoksi Mapsin käyttäjille.

”Ilmoitukset auttavat meitä pitämään Mapsin tiedot oikeina ja luotettavina."

Tiistai-iltapäivänä Nöykkiön koulun nimi oli palannut Googlessa normaaliksi. Pilkkanimi oli kuitenkin yhä nähtävissä kartan sisällä.

Tiistai-iltapäivänä Nöykkiön koulun nimi oli muutettu takaisin oikeaksi. Kartalla kuitenkin oli yhä näkyvissä väärä versio.

Google Maps hyödyntää joukkoälyä, eli käyttäjät voivat ehdottaa muutoksia esimerkiksi paikannimiin, aukioloaikoihin tai verkkosivustojen osoitteisiin.

Lisäksi kartoissa käytetään esimerkiksi paikallisten viranomaisten tietoja, satelliittidataa ja kolmansien osapuolten tietoja, Googlen verkkosivuilla kerrotaan.

Google kannustaa ihmisiä ilmoittamaan kaikista virheellisistä tiedoista kartassa, jotta ne voidaan tutkia ja korjata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat