Valtava hepo­katti tuli sisälle asuntoon ja heilutteli tyynesti sarviaan asukkaille

Yleensä hepokatit kuuluvat, eivät näy. Kauklahdessa kävi kuitenkin toisinpäin.

Espoossa sisälle eksynyt hepokatti oli mittavan kokoinen.

26.11.2022 11:15

Rallatuksessa hepokatti on maantiellä poikittain, mutta tosielämässä eräs yksilö olikin verhotangon päällä.

Sellainen yllätys odotti Espoon Kauklahdessa asuvaa Mimi Brandtia ja hänen poikaystäväänsä, kun he astuivat toisessa kerroksessa olevaan huoneeseen.

”Siinä se vaan seisoskeli ja heilutteli sarviaan”, Brandt kuvailee.

He tekivät löydön jo syyskuun alussa, mutta tuttavan kannustuksesta päättivät kertoa siitä julkisuuteen nyt.

Hyönteinen arveltiin lehtohepokatiksi. Lehtohepokatit ovat Suomessa tavattavaksi hyönteiseksi suuria. Ne viihtyvät etenkin lounaisrannikolla, mutta ovat viime vuosina levittäytyneet yhä pidemmälle sisämaahan.

Hepokattien voimakas siritys kantautuu pitkänkin matkan päähän. Yleensä niitä ei kuitenkaan näy, eivätkä Brandtin ystävätkään olleet törmänneet moiseen.

Alla oleva video näyttää, miten valtava hepokatti käyskenteli seinällä.

Vihreä vieras viihtyi ihmisten seurassa hyvän tovin. Se kiipeili pitkin käsiä, ja Brandtin poikaystävä antoi sen tallustella jopa hartioillaan ja päänsä päällä.

Lehtohepokateilla on vahvat leuat, ja hyönteinen saattaa koittaa haukata ihmistäkin. Brandtin kädellä viihtynyt yksilö oli onneksi rauhallista sorttia.

Yllätysvieras intoutui kuitenkin esittelemään hyppytaitojaan. Brandtin käden päältä otus ponkaisi ylös sellaisella vauhdilla, että voima yllätti ihmisen.

”Säikähdin sitä varmaan enemmän kuin se minua”, Brandt nauraa.

Lopuksi hepokatille tuli aika palata takaisin luonnon helmaan. Itsenäisesti se ei tosin lähtenyt, vaan ihmiset veivät sen parvekkeelle, josta se hyppeli pois omia aikojaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat