Koirien tassut muuttuvat piki­mustiksi Kauniaisissa – Tahmainen aine mysteeri

Lotta Miiroksen koirien tassuihin tarttui iltalenkillä mustaa tahmaista ainetta, jonka hän uskoo olleen moottoriöljyä. Vastaavia kokemuksia on kertynyt tällä viikolla useilta koiranomistajilta.

Kauniaisissa asuvalla Lotta Miiroksella on kaksi valkoista jackrusselinterrieriä. Kuvassa saman rotuisia koiria kuvattuna Tampereella.

24.12.2022 7:30

Kauniaisissa asuva Lotta Miiros järkyttyi keskiviikkona saapuessaan kahden koiransa kanssa lenkiltä kotiin.

Valkoisten jackrusselin­terrierien tassut olivat aivan pikimustat. Miiroksen mukaan tuntui siltä, että ne olisivat olleet tervan tai tahmaisen siirapin peitossa.

Hän uskoo, että kyseessä oli jonkinlainen moottoriöljy, mutta varmaa tietoa ei ole. Miiroksen iltalenkki kulki muun muassa Maisterintiellä sekä Kandidaatintiellä, mutta koska lumi oli sulanut, ei pimeässä öljyä voinut erottaa paljaasta asfaltista.

”Mustaa väriä tarttui lenkin jälkeen kaakeleihin ja kylpyammeeseen kiinni. Iski hirveä stressi päälle, että millä tämä saadaan pois koirien tassuista ja kylpyhuoneen pinnoista”, Miiros kertaa HS:lle.

Lopulta hänen miehensä löysi netistä ohjeen, että tassut kannattaa puhdistaa astianpesuaineella sekä ruokaöljyllä. Kuuraaminen kesti yhteensä tunnin.

”Hankasimme kaikki kahdeksan tassua kynsineen ja karvoineen ihan kunnolla, ja saimme öljyn lopulta lähtemään. Koirat eivät onneksi saaneet nuoltua sitä.”

Myös kaakeleista musta väri saatiin hinkattua pois, mutta kylpyamme jäi laikkuiseksi.

Miiros jakoi kokemuksensa Kauniaisten asukkaiden Puskaradio Grani -Facebook ryhmässä varoittaakseen muita koiranomistajia.

Päivityksen alle on kertynyt lukuisia kommentteja, joissa kerrotaan samankaltaisista tapauksista. Useamman koiran tassut olivat alkuviikon aikana tahriintuneet öljystä samalla alueella.

Eräs kommentoija arveli, että värjäymän aiheuttajana saattaisi olla Maisterintielle hiljattain laitettu uusi asfalttipätkä. Miiros kuitenkin uskoo, että kyseessä on raskaan liikenteen ajoneuvosta valunut moottoriöljy.

Hän ilmoitti asiasta Kauniaisten kaupungin kunnossapidolle, josta luvattiin käydä tutkimassa asiaa.

”Onneksi asia otettiin kaupungin päässä vakavasti. En tiedä, onko öljyn levittäjä lainkaan tietoinen aiheuttamastaan haitasta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat