Henrik Dettmannin takkaan ilmestyi pöllö

Susijengin entinen valmentaja sai perjantaina vieraakseen pöllön. Hän nappasi siitä hellyttävän kuvan.

Lehtopöllö lensi piipusta Henrik Dettmannin takkaan.

27.1. 11:05 | Päivitetty 27.1. 16:11

Susijengin entinen valmentaja Henrik Dettmann sai aamulla kotiinsa erikoisen vieraan.

Dettmannin takassa nökötti yllättäen lehtopöllö. Alun perin Dettmann luuli pöllöä huuhkajaksi, ja HS:kin uutisoi asiasta virheellisesti.

”Onneksi ei ole susi”, Dettmann veisteli huuhkajaksi epäillyn pöllön ollessa vielä takassa.

”Mieluummin huuhkaja kuitenkin, vaikka muuten susihan on parempi.”

Suomen miesten koripallomaajoukkuetta kutsutaan Susijengiksi, ja miesten jalkapallomaajoukkuetta Huuhkajiksi.

Lintu lehahti Dettmannin takan sisään ulkoa piipun kautta perjantaiaamuna. Siellä se hyppelehti vähän aikaa, kunnes rauhoittui paikoilleen.

Entistä Susijengin valmentajaa ei yksi pöllö pelota. Tapaus lähinnä naurattaa, mutta toki linnusta oli silti päästävä eroon.

Dettmann soitti pelastuslaitokselle, jonka väki saapui ripeästi Kauniaisiin hakemaan pöllön sille paremmin soveltuville pelikentille. Tapauksesta kilahti toimituksiin ilmoitus eläinpelastustehtävästä.

Pelastuslaitos arvioivat linnun olleen kokonsa perusteella vielä nuori. Dettmannilla riittää ymmärrystä pöllön nuoruudenhairahdukselle.

”Se oli vähän kokematon tekijä. Noitahan aina koripallossakin näkyy, poikasia jotka vähän säheltävät.”

Kaikkien onneksi lintu ei päässyt takasta huoneen puolelle, sillä luukku oli hyvin kiinni. Pelastajien ei siis tarvinnut ryhtyä varsinaiseen jahtiin.

”Avasivat luukun, koivesta kiinni, hellään otteeseen ja sitten vaan pihalle ja menoksi”, Dettmann kuvailee pelastusoperaatiota.

Vapauduttuaan pöllö lensi naapurin puuhun, mutta toivon mukaan se tyytyisi lämmittelemään jossain muualla kuin Dettmannin takassa.

Vaikka takassa on kyllä ihan hyvät oltavat, Dettmann kehuu. Takka on yhä käyttämätön, joten tuhkassa ei linnun tarvinnut kieriä.

”Olemme kyllä hyvin vieraanvaraisia näille linnuille, jotka haluavat tulla kylään.”

Oikaisu 27.1.2023 kello 11.45: Dettmannin takkaan lehahtanut eläin ei ollut huuhkaja. Se oli lehtopöllö. Asia on varmistettu lintuasiantuntija Juhani Lokilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat