Luistelu­rata keräsi super­suosion – Nyt se on taas auki

Kauniaisissa sijaitsevan Gallträskin suosittu jäärata on jälleen auki. Rataa ylläpitävän vapaaehtoisryhmän mukaan rata on nyt huippukunnossa.

Näin upealta näytti Gallträskin luisteluradalla torstaina auringonlaskun aikaan. Rata on jälleen auki ja odottaa luistelijoita.

3.2. 15:40

Yksi pääkaupunkiseudun suosituimpiin retkiluistelukohteisiin lukeutuva Gallträskin luistelurata on taas saatu auki. Kauniaisten pohjoispuolella sijaitsevan järven luistelurata jouduttiin sulkemaan pari viikkoa sitten, kun jää oli heikentynyt plussakelien ja sateiden takia.

Sään viilennyttyä rataa oli taas mahdollista kunnostaa.

”Eilen torstaina sitä höylättiin useita tunteja ja se on nyt tosi hyvässä kunnossa”, kertoo Kauniaisten omaehtoisen liikkumisen edistäjät (Kole) ry:n puheenjohtaja Anna Mäkelä.

Noin 1,25 kilometrin pituisesta luisteluradasta huolehtii Kole:n ryhmä vapaaehtoisia.

”Meillä on ryhmä aktiivisia kaupunkilaisia, jotka käyvät kunnostamassa rataa. Tämä Kolen iskuryhmä huolehtii radasta omalla vapaa-ajallaan, kun muilta kiireiltään ehtivät”, Mäkelä kertoo.

Rataa viimeisteltiin torstaina niin huolellisesti, että yhdistys uskaltaa kuvailla sitä jopa jäähallitasoiseksi.

”Hallikuntoinen jää, mutta ulkona järvenrantamaisemmilla kaupunkiympäristössä. Sehän on ihan täydellinen, että voi tulla junalla vaikka Helsingistä ja puolessa tunnissa on jo järvenrannalla ja tämän tasoinen jää.”

Vaikka Gallträsk on erityisesti paikallisten suosiossa, tämä pieni talviurheiluhelmi houkuttelee kävijöitä myös naapurikunnista. Aurinkoisina talviviikonloppuina ulkoilijoita on ollut jäällä jopa satoja.

Sääennusteet näyttävät tällä hetkellä lupaavilta varsinkin lauantain osalta. Jonkin verran pysäköintitilaa löytyy järven lounaispuolelta Eteläiseltä Heikelintieltä.

”Parhaat pysäköintimahdollisuudet ovat kuitenkin palloiluhallin ja uimahallin parkkipaikoilla”, neuvoo Mäkelä.

Julkisilla pääsee myös hyvin perille, juna-asemalta on esimerkiksi vain kymmenen minuutin kävelymatka.

Järveltä löytyy myös hiihtolatu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat