Senioreille pystytettiin ”iltapäivä­disko” – Yleisö­ryntäys hämmästyttää

Seniorit saapuivat sankoin joukoin jammailemaan 60-80-luvun hittien tahtiin Tapiolaan. Iltapäivädiskojen suuri suosio yllätti järjestäjät positiivisesti.

Menevä iltapäivädisko houkutteli tanssijoita Tapiolaan. Illan aikana kuultiin diskon kulta-ajan klassikkobiisejä.

22.2. 11:02

Ensimmäiset iltapäivädiskot Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa ylittivät järjestäjien odotukset. Diskoilijoita saapui paikalle runsain mitoin.

”Selvästi on kysyntää tällaiselle. Saatiin paikalle hyvin väkeä ja oli oikein hyvä meno. Luulen, että tämä tästä vielä kasvaa”, kertoo Espoon kulttuurikeskuksen tuottaja Maija Hietala.

Alun perin oli tarkoitus, että iltapäivädiskoja tulisi vain kaksi: helmikuussa ja maaliskuussa. Mutta suuren suosion takia päätettiinkin, että diskoja tulee kerran kuukaudessa koko kevään aikaan.

”Toivottavasti voisimme järjestää näitä myös ihan ympäri vuoden”, Hietala lisää.

Idea lähti asiakkaiden toiveesta. Ennen pandemiaa kulttuurikeskus oli järjestänyt muutamia senioridiskoja. Vastaavanlaista tapahtumaa oli toivottu paljon ja muun muassa aulapalvelut ja ovihenkilöstö sai aiheesta runsaasti palautetta.

Sitten espoolainen dj-veteraani Dj Börje, eli Bore Wanner, otti yhteyttä.

”Juttelimme hänen kanssa ja nähtiin, että hän olisi juuri oikea henkilö vetämään tätä. Hän on pitkän linjan dj, samaa ikäluokka ja tietää just mikä uppoaa kohdeyleisöön”, kuvailee Hietala.

Tapahtumassa soitettiin 1960-1980-luvun musiikkia vinyyleiltä. Illan aikana tanssijat pääsivät revittelemään diskon kulta-ajan klassikoiden, kuten Boogie Wonderlandin, YMCA:n ja Daddy Coolin tahtiin. Musiikin lisäksi valaistus auttoi luomaan aitoa diskotunnelmaa kulttuurikeskuksen päälämpiöön.

Yli 50 vuotta tiskijukkana toiminut Dj Börje viihdytti tanssijoita menevällä musiikilla 1960-1980 -luvuilta.

Vaikka Espoossa on tarjolla tanssitapahtumia, joissa kuullaan perinteisempää tanssimusiikkia, Hietalan mielestä on selvää, että myös menevämpää diskotapahtumaa tarvitaan.

Tapahtuman kohdeyleisö oli seniorit, mutta iloinen tanssimeininki houkutteli paikalle myös muita. Esimerkiksi jotkut kulttuurikeskuksessa käymässä olleet lapset innostuivat kokeilemaan diskoliikkeitä tanssilattialla.

Tapahtumasta saatu palaute on ollut erittäin positiivista.

”Saatiin paljon kiitosta, että oli huikea meno, hyviä biisejä, hyvä show ja rento tunnelma. Someen joku kirjoitti myös, että tapahtumaan voi hyvinkin tulla yksin – tunnelma oli avoin ja lämmin, eikä tarvinnut jännittää.”

Iltapäivädisko järjestetään seuraavan kerran keskiviikkona 1. maaliskuuta klo 16-18 Tapiolassa sijaitsevassa Espoon kulttuurikeskuksessa. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Lämpiön kahvio on avoin.

Oikaisu 23.2. klo 12.45: Toisin kuin artikkelissa aiemmin väitettiin, tapahtumassa ei ollut diskopalloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat