Riemukas video: Enzio-koira löysi vihdoin uuden ”pulkka­mäen”

Ilmiöksi noussut espoolainen ”pulkkamäkikoira” Enzio löysi vihdoin uuden mäenlaskupaikan. Jutun yhteydessä olevalta videolta pääset katsomaan labradorinnoutajan riemukkaat laskut.

21.2. 10:49 | Päivitetty 22.2. 9:24

Mäenlaskua rakastava espoolainen Enzio-koira on vihdoin löytänyt uuden mäen laskuja varten.

Nuoren labradorinnoutajan erikoinen talviharrastus oli pitkään tauolla. Edellisen kodin pihassa oli loistava mäkipaikka, ja Enzio sai sinne ”rakennettua” kunnon rännin vauhdikkaita laskuja varten.

Lue lisää: Nokkela koira teki itselleen ”pulkkamäen” – Video näyttää, miten kaksivuotias Enzio hyppää päivittäin jyrkkään lumikouruun suoraan kotioveltaan

Viime vuonna Enzio kuitenkin muutti perheensä kanssa uuteen kotiin Espoossa. Vaikka oma piha löytyy tästäkin kodista, samanlaista hyvää mäkipaikkaa ei oikein löytynyt.

HS kirjoitti loppuvuonna Enzion haasteista löytää sopiva mäki.

Vuodenvaihteen tienoilla uusi mäki löytyi vihdoin.

Kyseessä oli mäki, jonka Enzio oli aiemmin todennut kelvottomaksi. Sittemmin koira tuli toisiin ajatuksiin.

Enzio ei kuitenkaan ehtinyt kovin montaa laskua laskea, ennen kuin mäkihaaveet huuhtoutuivat pois sateiden ja plussakelien myötä.

”Pitkään jännättiin kaikkien tuttujen kanssa, että vieläköhän tänä talvena tulee lunta ja Enzio pääsisi laskemaan. No tulihan sitä sopivasti laskiaiseksi, ja lauantaina korkattiin talven toinen laskukausi”, kertoo Enzion omistaja Sari Juntunen.

Sateisten viikkojen aikana Enzio on Juntusen mukaan ollut kuin talvihorroksessa ja nukkunut paljon.

”Kun lumi tulee, Enzio repeää liitoksistaan. Nyt heti kun vaan ulos pääsee niin pitää päästä möyrimään. Lumi on sille ihan mieletön juttu!”

Espoolainen labradorinnoutaja Enzio on innoissaan lumen tulosta ja pääsi juuri laskiaiseksi korkkaamaan talven toisen laskukauden.

Enzio on jo hyvin oppinut uuden mäenlaskupaikan, ja lenkeillä se kävelee reippaaseen tahtiin kadunpäähän, josta mäki alkaa.

Uusi mäki ei ihan vedä vertoja vanhan kodin ”rännille”, ja vauhtia pitää tässä uudessa mäessä jatkuvasti potkia lisää. Enzio on kuitenkin huomannut, että mäen alussa on jyrkempi kohta, joten sinne se saattaa välillä juosta laskun jälkeen takaisin, jotta pääsee laskemaan jyrkimmän kohdan useampaan otteeseen.

”Toivotaan, että lumi pysyy ainakin muutaman viikon maassa, niin talviharrastus voi jatkua.”

Tämän jutun alussa olevalta videolta näet Enzion aiempien talvikausien taidonnäytteitä sekä tämän vuoden laskiaislaskut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat