Kontti­saunasta tuli hitti Matin­kylässä – Kaveri­porukan idea voi levitä ympäri Espoon

Kaveriporukan perustamasta konttisaunasta tuli hitti Matinkylässä. Asiakkaiden pyynnöstä kaverukset avasivat hiljattain toisen konttisaunan Kivenlahteen ja lisää saunoja saattaa vielä olla tulossa.

Matinkylän konttisauna saa käyttäjiltä kiitosta varsinkin panoraamaikkunasta, merimaisemasta ja tunnelmasta.

1.3. 10:08

Espoossa on useita talviuintipaikkoja, mutta valtaosasta niistä puuttuu saunomismahdollisuus. Avantouinnin jälkeen moni kävisi mielellään lämmittelemässä saunassa, varsinkin jos tarkoitus on pulahtaa jäiseen veteen vielä toistamiseen.

Tällä ajatuksella talviuintiin hurahtanut yhdeksän hengen kaveriporukka perusti vuonna 2020 konttisaunan Matinkylän rantaan.

”Monta vuotta olimme käyneet yhdessä uimarannalla ja mietitty, että olisipa sauna. Sellaista ei kuitenkaan tullut. Totesimme, että kai se pitää sitten itse pistää pystyyn. Lähtökohta oli, että kävi miten kävi, ainakin saamme itsellemme saunan”, kuvailee yksi perustajista Tatu Waltari.

Lue lisää: Espoo on julkisten saunojen musta-aukko: Sitten kaveriporukka keksi tilata Matinkylän uimarannalle tyhjän merikontin

Löylykontti-nimeä kantavasta konttisaunasta tuli kuitenkin menestys. Varsinkin kuluvan talviuintikauden aikana kävijämäärät ovat Waltarin mukaan olleet nousussa.

Neljä kuukautta sitten Löylykontin toiminta laajeni, kun Kivenlahteen avattiin oma konttisaunan.

”Ensimmäinen otettiin hyvin käyttöön ja meille on tullut paljon kyselyjä, että saisiko toisenkin kontin johonkin sijoitettua. Ihan yleisön pyynnöstä tämä toinen tuli”, kertoo Waltari.

Löylykontin perustajat suunnittelevat, että kontteja tulisi vielä lisää tulevaisuudessa.

”Useampaa paikkaa – lähinnä Espoossa ja Helsingissä - olemme pohtineet, mutta mitään varmaa ei vielä ole, eikä kolmatta konttia ole vielä hankittu”, Waltari kertoo.

Asiasta ensin kirjoitti Yrittajat.fi.

Löylykontin konttisaunat ovat melko askeettisia ja saunoista puuttuu suihkut ja wc:t. Se ei ole kuitenkaan tuntunut haittaavan saunojia, sillä löylyjen päätteeksi pääsee pulahtamaan mereen. Kuvassa Matinkylän konttisauna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat