Turmasillan rakentaja kertoo, mistä onnettomuus toden­näköisesti johtui

Espoon Tapiolassa romahtaneen väliaikaisen sillan on toteuttanut Espoon kaupungin toimesta konevuokraamo Renta, kertoo Renta Telineiden toimitusjohtaja.

Rakennustelinekuja Tapiolan siltaromahduspaikan läheisyydessä torstaina.

| Päivitetty

Espoon Tapiolassa romahtanut väliaikainen silta on Espoon kaupungin vastuulla, kaupunki tiedottaa.

Itse sillan on puolestaan toteuttanut konevuokraamo Renta, vahvistaa Renta Telineiden toimitusjohtaja Jarno Tuuri.

Tuurin mukaan vastaavat tilanteet, joissa väliaikainen silta romahtaa, ovat todella harvinaisia.

”Tämä on vakava ja paha paikka", hän toteaa.

Tuurin mukaan käytännössä turmasillan tukirakenteet ja palkit ovat täysin ehjiä, eli niissä ei ole havaittu vaurioita. Näin ollen romahdus johtuu hänen mukaansa todennäköisesti siitä, että tasojen sidonnan kiinnitykset ovat pettäneet.

Tuurin mukaan kaikki Rentan tekemät sillat Tapiolan työmaa-alueella tullaan nyt tarkistamaan ja tarvittaessa lisävahvistamaan.

Hänen mukaansa Rentan projektipäällikkö on parhaillaan paikan päällä, jossa asiaa tutkitaan Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) sekä aluehallintoviraston kanssa.

Toistaiseksi toimitusjohtaja Tuuri ei halua lähteä tarkemmin spekuloimaan, millaiset olosuhteet sillalla on ollut sen romahtaessa. Hänen mukaansa nyt tulee odottaa viranomaisten tutkinnan valmistumista.

”Täytyy muistaa, että työmaan vieressä tehdään isoja maansiirtotöitä ja talon purkuja. Kaikki tällainen voi aiheuttaa tietynlaista materiaalin väsymistä”, Tuuri sanoo.

HS kertoi aiemmin torstaina, että alueen asukkaat ovat kuvailleet väliaikaisen sillan olleen jo pitkään vaarallisen ja huteran oloinen.

Tuurin korviin ei kuitenkaan ole kantautunut tällaisia valituksia. Hänen mukaansa silta on tarkistettu lain mukaisesti joka viikko, eikä minkäänlaisia poikkeamia ole havaittu. Viimeisin tarkastus on tehty viime viikon perjantaina.

”Emme ole huomanneet mitään sen tyyppistä, mikä viittaisi sillan romahtamiseen.”

Renta Group -konsernin omistaa Lontoossa päämajaansa pitävä IK Partners -pääomasijoitusyhtiö. Sen rahasto osti Renta Groupin helmikuussa 2022 voimaan tulleella kaupalla.

Sitä ennen omistaja oli suomalainen pääomasijoitusyhtiö Intera Partners. Sen nimi on esiintynyt julkisuudessa useiden ikävien uutisten yhteydessä.

Intera Partners omisti tietomurron kohteeksi joutunutta psykoterapiayritys Vastaamoa sekä korruptio- ja ihmiskauppaepäilyihin kytkeytyvää marjayhtiö Polaricaa. Vartijaväkivallan takia otsikoihin nousseessa Avarn Securityssa pääomasijoitusyhtiö on vähemmistöomistajana.

USEITA ihmisiä loukkaantui torstaina aamupäivällä Espoon Tapiolassa, kun väliaikainen kävelysilta romahti

Onnettomuudessa loukkaantui 27 ihmistä, joista suuri osa oli Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia.

Oppilaat olivat matkalla Tapiolassa sijaitsevaan taidemuseo Emmaan, kun väliaikainen, vaneripohjainen kävelysilta romahti. Oppilaat putosivat useiden metrien korkeudesta.

Kukaan ei saanut hengenvaarallisia vammoja onnettomuudessa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Itätuulenkujalla kauppakeskus Ainoan kupeessa. Paikalla on rakennustyömaa, jonka vuoksi väliaikainen kävelysilta oli pystytetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat