Tuntuuko, että lunta on satanut jatkuvasti? Helsingissä tuli tammikuussa enemmän lunta kuin koskaan aiemmin - Helsinki | HS.fi
Helsinki

Tuntuuko, että lunta on satanut jatkuvasti? Helsingissä tuli tammikuussa enemmän lunta kuin koskaan aiemmin

Helsingin tammikuut ovat olleet 2000-luvulla pitkän aikavälin keskiarvoja mustempia sekä lämpimämpiä. Tänä vuonna lunta on tullut poikkeuksellisen paljon.

Lumipeite on lisääntynyt Helsingin Kaisaniemessä tammikuussa historiallisen paljon. Kuvassa lumeen hautautunut auto Lauttasaaressa Helsingissä 31.tammikuuta.

Julkaistu: 1.2.2019 9:16, Päivitetty 1.2.2019 9:36

Tammikuu on ollut Helsingissä historiallisen luminen. Vielä kuun alussa Kaisaniemen mittausaseman kohdalla maassa ei ollut senttiäkään lunta. Tammikuun viimeisenä päivänä lunta mitattiin 40 senttimetrin syvyinen hanki.

Lumimäärän kasvu on historiallisen suuri. Lumimääriä on mitattu Kaisaniemessä vuodesta 1959 asti. Lumimäärä ei ole kertaakaan aiemmin kasvanut kuukauden aikana 40 senttimetrillä. Toiseksi eniten lunta tammikuun aikana tuli vuonna 1959, jolloin lumihangen paksuus kasvoi 33 senttimetrillä. Keskimäärin lumimäärä on kasvanut tammikuun aikana 10,5 senttimetrillä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat