Kun veli ei vastannut kaksi viikkoa sitten puhelimeen, pappi Kai Sadinmaa tiesi heti mitä on tapahtunut: ”Kuolema on ruma kaikilla tavoilla” - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Kun veli ei vastannut kaksi viikkoa sitten puhelimeen, pappi Kai Sadinmaa tiesi heti mitä on tapahtunut: ”Kuolema on ruma kaikilla tavoilla”

Malmin seurakunta palkkasi viime kesänä kokeiluluonteisesti hautausmaapapin. Onnistuneen kokeilun myötä kaikilla Helsingin alueen hautausmailla päivystää tänä kesänä pappi.

Hautausmaapappi Kai Sadinmaan mukaan ihmiset ovat yllättävän valmiita puhumaan asioista. ”Kohtaamisia tulee ja syvällisiäkin keskusteluja”, Sadinmaa sanoo. Kun hänen työnsä on tullut tutuksi, ihmiset ovat jopa soittaneet ja sopineet tapaamisia.

Julkaistu: 13.6.2019 2:00, Päivitetty 13.6.2019 11:22

Malmin hautausmaa on 65 hehtaarin eli noin sadan jalkapallokentän laajuinen. Hautakivirivistöjen välissä kulkevia käytäviä on yhteensä 13 kilometriä.

”Jotkut hautausmaat ovat tylsiä. Täällä on erilaisia mikromaailmoita. Kasvusto on ihan mieletön ja vaihteleva. Pelkästään erilaisia puuvartisia kasveja on 250 eri lajia”, sanoo pappi ja kirjailija Kai Sadinmaa.

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat