Makkarakeisari Veijo Votkin järkyttyi Sörnäisten teurastamolla 1969 niin pahasti, että ura oli tyssätä heti alkuunsa: ”Joka paikassa oli verta”

Veijo Votkin, 71, oli Suomessa ensimmäisiä lihatukkureita, jotka lähtivät lihanjalostusbisnekseen. Ensimmäisiä tuotteita olivat palvikinkku, nakit ja makkarat.

Makkarasta kaikki lähti, kun lihatukkuyrittäjä Veijo Votkin päätti vuonna 1995 perustaa lihajalostamon.

26.6.2019 2:00 | Päivitetty 26.6.2019 9:18

Sinä iltana Veijo Votkin istui pitkään sänkynsä laidalla. Päivän oli pitänyt olla unelmien täyttymys, mutta se olikin jotakin aivan muuta. Oli vuosi 1969, ja parikymppinen Votkin oli vapautunut hiljattain armeijasta ja suunnannut kotoa Iisalmesta työnhakuun Helsinkiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat