Helsinki    |   HS Helsinki

Junioriseura olisi valmis kustantamaan kuplahallin Lauttasaareen, mutta Helsingin kaupunki torppaa idean: ”Puistolle on muita tarpeita”

Seura toisi Ruukinlahdenpuistoon hallin omalla kustannuksellaan. Sinne suunnitellaan kuitenkin koirapuistoa ja lumenkaatopaikkaa.Lauttasaarelaisten jalkapallojuniorien haave omasta talviharjoittelupaikasta näyttää kuivuvan kasaan.

Junioriseura PPJ haluaisi pystyttää talvikausiksi kuplahallinsa Ruukinlahdenpuistoon ja toisi sen paikalle omalla kustannuksellaan. Helsingin kaupunki ei ole lämmennyt suunnitelmalle, sillä alue on kaavoitettu puistoalueeksi, jonne ei voi sijoittaa suurikokoisia rakennuksia.

PPJ:n toiveena on ollut saada kuplahalli Lauttasaaressa paikalle, jossa oli länsimetron rakentamisen aikana metrovarikko. Sen jälkeen kun metro oli valmistunut, alue oli viime talven lumenkaatopaikkana.

PPJ on Helsingin piirin toiseksi suurin seura, ja sillä on yli 1 600 pelaajaa ympäri pääkaupunkiseutua. Etenkin Lauttasaaressa juniorien määrä on ollut kasvussa.

”Nyt lauttasaarelaisten juniorien täytyy matkustaa kantakaupunkiin tai Espooseen harjoituksiin”, sanoo PPJ:n varapuheenjohtaja Mikael Anthoni.

Helsinki oli jo näyttämässä PPJ:n toiveelle vihreää valoa, kun kävi ilmi, että seura joutuu Hernesaaren rakentamisen vuoksi luopumaan siellä olevasta kuplahallipaikastaan. PPJ sai kuitenkin uuden paikan Jätkäsaaresta, joten seuran juniorien talviharjoitteluun ei tullut katkoa.


PPJ on perustellut hanketta myös sillä, että Lauttasaaren ala-asteen koulun remontin takia oppilailta puuttuu ensi talvena liikuntatiloja. Ala-asteen koulu on kannattanut kuplahallin pystyttämistä, mutta rehtori Satu Hakulisen mukaan tilaongelma ratkeaa, kun Vattuniemen koulu valmistuu alkuvuoteen mennessä.

Lauttasaaren ala-asteen koulu voi käyttää remontin aikana sen salia.

”Meillä on siis käytössä Hedengrenin koulutilojen liikuntasali, Etera-halli ja Vattuniemen koulun sali. Salikapasiteetti pysyy meillä siis samana”, Hakulinen sanoo.

Lauttasaaren ala-asteen koulun johtokunnan puheenjohtajan Hannu Rosokiven mukaan ei Vattuniemen koulussakaan ole määrättömästi tilaa.

”Liikuntatilat ovat mitoitettu sen koulun oppilaille”, kuplahallia kannattava Rosokivi toteaa.

Lauttasaaressa on hänen mukaansa huutava pula liikuntatiloista ja kentistä.

Rosokivi arvostelee Ruukinlahdenpuiston aiottua käyttöä lumenkaatopaikkana. Hänen mukaansa kyse on myös oppilaiden turvallisuudesta.

”Tämä on Suomen suurin ala-asteen koulu. Lumenkaatopaikka toisi melkoisen rekkarallin talvella koulun viereen. Se ei ole turvallinen yhdistelmä varsinkaan talvipimeillä.”

Rosokivi muistuttaa myös Helsingin kaupungin virallisesta linjauksesta, jossa toivotaan koululaisten iltapäivätoimintaan lisää liikuntaa ja urheiluseuroja mukaan liikuttamaan lapsia.

”Kuplahallissa kaikki palikat olisivat kohdallaan: suuri liikuntatila koulun vieressä ja PPJ seurana maksamassa hallin kustannuksia”, itsekin PPJ:ssä toimiva Rosokivi sanoo.

”Jos Ruukinlahteenkaan ei urheilupaikkaa saada, alkavat Lauttasaaresta tontit loppua.”

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön tiimipäällikkö Mikko Reinikainen muistuttaa kuitenkin, että Ruukinlahdenpuisto on kaavoitettu puistoalueeksi.

”Sinne ei voi kaavan mukaan rakentaa suurta rakennusta, jollainen kuplahalli on. Halli vaatisi alueelle kaavamuutoksen”, Reinikainen sanoo.

”Puistolle on myös muita tarpeita, joita kaupunkiympäristön toimialalla yhdessä pohditaan. Sinne on suunniteltu esimerkiksi koirapuistoa. Jalkapallokin on otettu huomioon, sillä puistoon on suunniteltu kenttää.”


Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Cheyenne Järvinen kyllästyi ravinto­lisien tyrkyttämiseen somessa: ”En usko siihen huuhaahan” – Sen jälkeen alkoi palautevyöry

  2. 2

   Ravitsemustieteen professori hätkähti lentokentällä kaadettua aamu­konjakkia – Onko aamujuominen erityisen suomalainen ilmiö?

  3. 3

   Hiilihydraattien välttely on usein turhaa, sillä kehon voi totuttaa käyttämään niitä tehokkaammin, sanoo ravitsemusterapeutti ja antaa kolme vinkkiä

   Tilaajille
  4. 4

   Miehet katoavat työmarkkinoilta, eikä kukaan tiedä minne – olisiko syynä miehen kunnia?

  5. 5

   Voi olla, että korot eivät nouse vuosi­kausiin – Mitä se tarkoittaa koti­talouksien kannalta?

   Tilaajille
  6. 6

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  7. 7

   Jopa miljoonan suomalaisen kehossa jyllää esidiabetes, eivätkä he tiedä sitä

   Tilaajille
  8. 8

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  9. 9

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  10. 10

   Kuollut isä juoksi kodin ohi keltaisissa shortseissa – Terveetkin ihmiset näkevät harhoja, ja tutkijan mukaan niihin liittyy vaarallinen tabu

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uudet liikuntasuositukset muuttavat koko liikunnan käsitteen – Testaa laskurilla, liikutko riittävästi

  2. 2

   Kotityöt kasautuvat naisille miesten tajuamatta – Helsinkiläispari jakaa työt tasan: ”Excel on nostanut tyytyväisyyttäni enemmän kuin kosinta”

   Tilaajille
  3. 3

   ”Koko Suomi kaatui minun vastaanotolleni”, sanoo lääke­kannabiksen reseptien kirjoittamisen lopettanut lääkäri

  4. 4

   HS haastatteli kurdien mielenosoituksen osallistujia: näin tilanne kärjistyi

  5. 5

   Maksoin hoitajan ojentamasta kumiletkusta 64 euroa: onko hoitokuluvakuutuksista tullut lääkäriasemille rahastusautomaatti?

  6. 6

   Mitä jos keinotekoiset aivot tajuavat olevansa olemassa? Tutkijat huolestuivat laboratorioissa kasvatetuista miniaivoista

  7. 7

   Poliisien etujärjestön puheen­johtaja ihmettelee, missä roolissa Ohisalo teki selvitys­pyynnön mielen­osoituksista – myös opposition edustajilta arvostelua

  8. 8

   Thaimaan kuningas erotti ainoan jalkavaimonsa: syyksi kerrottiin ”karkea niskoittelu” ja kuningattareen liittyvä valtapeli

  9. 9

   Uni ja liikunta puhdistavat aivot, mutta korkea verenpaine heikentää pään pesukoneen tehoa

   Tilaajille
  10. 10

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kaikki Triplasta: HS:n erikoisartikkeli näyttää, miten uudessa Pasilassa liikutaan

  2. 2

   Johanna Huhtamäki, 38, kuuli oudon äänen, eikä tiennyt sen kielivän kuolemasta – Nyt hän toteuttaa unelmiaan, sillä pian saattaa olla liian myöhäistä

   Tilaajille
  3. 3

   Kuvia Suomesta: Ihminen löytää toisen pikkukaupungin yössä

  4. 4

   ”Olen 31, enkä ole seurustellut kertaakaan” – Lyhyet miehet kertovat, millaista on elää maailmassa, jossa pituutta pidetään miehen mittana

   Tilaajille
  5. 5

   Demokraattien Nancy Pelosi kertoi syistä, miksi Trump sai ”hermoromahduksen” Syyria-kokouksessa

  6. 6

   Nuori lääkäri avautui uuvuttavasta työstään ja sai aikaan vastausten tulvan: ”Haluan, että ihmiset ymmärtävät, miksi lääkärit eivät jää terveyskeskuksiin”

  7. 7

   Keväällä Fazerin asmr-mainos sai monet raivon partaalle, ja nyt myös Mainonnan eettinen neuvosto otti siihen kantaa

  8. 8

   Kim huijasi itselleen halutun kaupungin vuokra-asunnon läheltä Helsingin keskustaa – Rikosoikeuden professori: ”Moraalitonta tällainen kepulointi ainakin on”

   Tilaajille
  9. 9

   HS:n erikoisartikkeli vie ruotsalaisten orjasaarelle: Gustavia oli Ruotsin yritys päästä siirtomaavallaksi, ja oli siellä mukana suomalaisiakin

   Tilaajille
  10. 10

   Yrittäjät pakenivat uudesta kauppa­keskuksesta Espoossa, Juha Kumaran liikkeessä kävi päivässä alle kymmenen asiakasta: ”Ihan floppi”

  11. Näytä lisää