Helsinki    |   HS Helsinki

Ravintolayhtiö ajautui ongelmiin ja joutuu lopettamaan kaikki ravintolansa: Klassikkoravintolat Rivoli ja Rivoletto sulkevat ovensa

Viime viikkoinen sulkemisuutinen sai aikaan kävijäryntäyksen venäläisravintola Bellevueen, joka kuuluu Rivoli-ravintoloihin.Helsinkiläinen klassikkoravintola Rivoli on sulkenut kaikessa hiljaisuudessa ovensa 12. lokakuuta. Albertinkadulla sijaitseva ravintola perustettiin vuonna 1962.

Rivolia on pidetty vanhan ajan laaturavintolana. HS:n ravintola-arviossa on luonnehdittu, että Rivolin ruoka on aina joko hyvää tai ensiluokkaista.

Rivolia pyörittäneen Rivoli Restaurants -yhtiön koko toiminta ollaan ajamassa alas, kertoo yhtiön hallitusta edustava Jenni Jokilahti. Toimintansa lopettaa siis myös Rivolin seinänaapurina vuodesta 1971 asti toiminut ravintola Rivoletto.

”Rivoletto sulkeutuu 26. lokakuuta”, Jokilahti kertoo.


HS kertoi jo viime viikolla, että yhtiön omistamassa ja pyörittämässä venäläisravintola Bellevuessa laitetaan lappu luukulle samana päivänä. Sulkemisuutinen sai aikaan kävijäryntäyksen ravintolaan, joka on nyt täyteen varattu viimeisten vajaan parin viikon ajan.

”Vielä alkuviikolla tuli yhteydenottoja ihmisiltä, jotka yrittivät saada pöytävarauksen ravintolasta”, Jokilahti kertoo.

Ravintoloiden toiminnan päättyminen johtuu Jokilahden mukaan siitä, ettei niiden toiminnasta olla saatu kannattavaksi uudistuksista huolimatta. Jokilahti sanoo muun muassa, ettei ravintoloita ole osattu markkinoida oikein.

Rivolin perusti vuonna 1962 Jokilahden isoäiti Ragni Rissanen. Bellevuen 1917 alkaneen ravintolatoiminnan ravintoloitsija osti vuonna 1974. Rissanen on edelleen ravintolayhtiön hallituksessa.

”Viime vuosina olemme vuonna 2016 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen myötä alkaneet uudistaa ravintoloita ja niiden markkinointia, mutta olemme tehneet liian vähän ja liian myöhään”, Jokilahti sanoo.

”Vuoden 2008 laman jälkeen, kun muut ravintolat lähtivät nousemaan, me emme nousseet. Ravintolatoiminnassa on vosien aikana tehty paljon virheitä.”

Rissanen on ollut uraauurtava naisyrittäjä miehisessä ravintolabisneksessä. Yhtiöllä oli aikanaan ravintoloita ja hotelleja ympäri Suomea.

Päätös perheyrityksen ravintolatoiminnan alasajamisesta on Jokilahden mukaan ollut raskas. Erityisen pahalta hänestä tuntuu isoäitinsä puolesta.

”Olen itse ollut naperona syömässä Rivolissa ja myös äitini lapsena. Viime vuodet olemme tehneet kovasti töitä ravintoloiden pelastamiseksi”, Jokilahti sanoo.

Jokilahti sanoo kuitenkin toivovansa, ettei päätösten tarvitsisi olla lopullisia vaan asiat järjestyisivät vielä jotenkin ja ravintoloille löytyisi jatkajat.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Trump jäi ensi kertaa verekseltään kiinni, sanoo tutkija EU-lähettilään todistuksesta – ”Mies joka näki läheltä, mitä tapahtui, kertoo nyt kaiken”

  2. 2

   Iivo Niskanen sai Ylläksen leirilleen yllättävää harjoitusseuraa: ”Olemme viettäneet neljän tähden illallisia”

  3. 3

   Uutissuomalainen: Omistaja­ohjaus­ministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista

  4. 4

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  5. 5

   Hallituksen budjetti vie laskelman mukaan Suomesta 5 000 työpaikkaa – ”En muista koskaan nähneeni tällaista”, sanoi kokoomuskonkari Ben Zyskowicz

  6. 6

   Suomessa kuolee vähemmän vauvoja kuin missään muualla, syy löytyy rokotuksista: ”Se on ollut melkoinen menestystarina”

  7. 7

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  8. 8

   Whatsappista paljastui haavoittuvuus, joka mahdollistaa puhelimeen tunkeutumisen mp4-tiedostolla – päivitä versiosi heti

  9. 9

   Prinssi Andrew jättäytyy pois julkisista tehtävistään Epstein-kohun takia

  10. 10

   Yli sata vuotta vanhat Signe Branderin Helsinki-kuvat loistavat nyt väreissä, algoritmin ehostamia teoksia ilmestyy päivittäin automaattisesti Twitteriin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  2. 2

   Entä jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan? Amazonin tieteissarja kertoo kylmäävää vaihtoehtohistoriaa

   Tilaajille
  3. 3

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  4. 4

   Kristiina Sandberg vapautui vankilasta mutta törmäsi digitaaliseen muuriin: ”Tuli sellainen olo, että ei tästä mitään tule”

  5. 5

   Yli sata vuotta vanhat Signe Branderin Helsinki-kuvat loistavat nyt väreissä, algoritmin ehostamia teoksia ilmestyy päivittäin automaattisesti Twitteriin

  6. 6

   HS-analyysi: Finanssivalvonta antoi eläkemiljardien hoitajille viimeisen varoituksen

  7. 7

   Testissä kymmenen tuhtia amaroneviiniä – Kärkeen kiilasi yksi halvimmista

   Tilaajille
  8. 8

   HS-analyysi: Macronin kommentti aivo­kuolleesta Natosta sai Merkeliltä ennen­kuulumattoman vastauksen

  9. 9

   Helpoimmat uuniruoat syntyvät lähes itsestään – Näin valmistat ”yhden pellin ihmeen”

  10. 10

   Markku Laurila vaihtoi diesel-Volvon ladattavaan hybridiin: nyt hän säästää polttoaineessa satoja euroja kuukaudessa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi, omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  3. 3

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  4. 4

   Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

   Tilaajille
  5. 5

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  6. 6

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  7. 7

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  8. 8

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  9. 9

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  10. 10

   Moni tuntee ihmisen, joka haluaa olla aina oikeassa – Psykoterapeutti neuvoo, miten pätijän kanssa pärjää

   Tilaajille
  11. Näytä lisää