Helsinki    |   HS Helsinki

Idyllissä Mannerheimintien kupeessa kuhisee Helsingin asuntomarkkinoiden himottu piste: Ei yhtään asuntoa myynnissä

Keskuspuiston viereinen Ruskeasuo on niin haluttua aluetta, että asunnot myydään päivissä.Keskuspuiston kyljessä olevasta Ruskeasuon vanhasta puolesta on muodostunut Helsingin asuntomarkkinoiden kuuma piste. Tilanne on jo pitkään ollut se, että asuntojen tarjonta näyttää pyöreää nollaa. Ne yksittäiset asunnot, jotka tulevat myyntiin, myydään päivissä.

Kiinteistövälitysyhtiö Remax Powerin yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Janne Bruunin mukaan asuinalueen vaihtuvuus on ollut pientä jo vuosien ajan.

Tällä hetkellä suosituimmissa asunnonmyyntipalveluissa Etuovessa ja Oikotiellä oli kummassakin keskiviikkona ainoastaan yksi asunto myynnissä Ruskeasuon vanhemmalta puolelta eli postinumeroalueelta 00280.

Alkuviikosta alueen asukkaatkin äityivät ihmettelmään kovaa kysyntää Facebookin kaupunginosaryhmässä: Alueella ei ollut myynnissä yhtäkään asuntoa.

Haluttu alue on keskustasta katsoen Mannerheimintien itäpuolella. Keskuspuiston kupeessa oleva asumaalue on rauhallinen, mutta kuitenkin lyhyen matkan päässä ydinkeskustasta.

Rakennuskanta on pääosin sodanjälkeen 1940-luvun lopulta 1950-luvun puoleenväliin rakennettua. Näitä asuntoja myydään välittäjämyynnissä vuosittain 40–60.

”Alue on todella suosittu ja haluttu, täältä ei haluta pois”, Bruun kuvailee.

Voimakkain ostohalukkuus kohdistuu isompiin perheasuntoihin. Ne ovat alueella kiven alla. Suurin osa alueen asunnoista on kerrostalokaksioita.

”On paljon asiakkaita, jotka haluaisivat vaihtaa alueella isompaan.”

Ruskeasuon alueella talojen kalliit putki- ja julkisivuremontit on tehty viime vuosituhannen lopulta lähtien. Kun remontit ovat takanapäin, on alue muuttunut kiinnostavammaksi. Haluttavuutta lisää pienten talojen omat ja tilavat puutarhatontit.

Ruskeasuon vetovoima näyttää perustuvan haluttuun sijaintiin ja hyväkuntoisiin asuntoihin.

Keskuspuiston laajat luontoalueet ovat parin sadan metrin päässä, samoin kuin sympaattinen Ruskeasuon siirtolapuutarha. Keskustaan ja itäiseen kaupunkiin pääsee nopeasti useilla busseilla. Myös palvelut ovat alueella hyvällä tolalla.

Virallisesti Ruskeasuon kaupunginosa käsittä kaksi aluetta: Mannerheimintien itäpuolella olevan niin sanotun Vanhan Ruskeasuon ja länsipuolella olevan Pikku Huopalahden.

Mannerheimintien jakolinja piirtää erilleen kaksi hyvin omanlaistaan asuinaluetta. Tien toisella puolella avautuva Pikku Huopalahti on haluttavuudeltaan hyvin eritasoinen ja vapaita asuntoja on jatkuvasti markkinoilla.

”Alueet ovat keskenään varsin erilaisia, eikä moni ruskeasuolainen koe tien toisella puolella olevaa aluetta välttämättä omakseen”, Bruun sanoo.

Bruun arvioi, että suurin osa Ruskeasuon asuinnoista myydään ostajien omaan käyttöön. Tällä hetkellä vuokralle on tarjolla muutamia asuntoja.

Sijoittajien intoa voi hieman karsia alueen hintakehitys. Vuonna 2019 myytyjen vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinta oli noin 5 900 euroa, kun vuotta aikaisemmin se oli reilu 5 600 euroa. Alueen vuokrahinnoittelu ei ole noussut yhtä voimakkaasti.

Kalleimpien asuntojen neliöhinnat ovat jo nousseet Kallion ja kantakaupungin hintoihin. Viime vuonna korkeimpaan neliöhintaan myyty asunto maksoi neliöltä noin 7 600 euroa.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Moni säilyttää vihanneksia ja hedelmiä väärin, ja se voi johtaa turhaan hävikkiin – asiantuntija kertoo helpot korjausliikkeet

   Tilaajille
  2. 2

   Sars-selviytyjä kertoo, miten nyt välttelee koronavirusta – Alex Lamilla on ainakin kymmenen käytännön keinoa

  3. 3

   Unohdettu idylli rapistuu Sellon varjossa: Puutalojen pihapiiri tyhjeni yllättäen, vaikka tontti on keskellä Leppävaaraa

  4. 4

   Myrsky kaatoi puita ja sai jokia tulvimaan pelloille, parituhatta taloutta vielä ilman sähköjä

  5. 5

   Mitä tapahtui Helsingissä vuonna 1965? Auton alle kuolivat 7-vuotias koulupoika ja 54 muuta jalankulkijaa

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  2. 2

   Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

  3. 3

   Jenny Nyman alkoi ostaa, remontoida ja myydä asuntoja pari vuotta sitten – nyt työn alla on kuudes asunto

   Tilaajille
  4. 4

   Poliisi: Kadoksissa ollut Miikka Leinonen löytyi kuolleena Rajasaaren edustalta Helsingissä

  5. 5

   Black Sabbathin esikoisalbumin kuuluisassa kansikuvassa poseeraavan naisen henkilöllisyys paljastui viimein – Mutta piilotteliko hän todella kissaa takkinsa alla?

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Jopa 70 prosenttia suomalaisista syö liian vähän hiilihydraatteja – asiantuntija kertoo yllättävät merkit, joista tunnistat hiilarivajeen

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Huippuharpisti Emmanuel Ceysson osaa kertoa muusikoille, miten kilpailut voitetaan – Suomalaisille hän on ”ranskan­peruna”, ja syy siihen on puoliso Antti Holma

   Tilaajille
  5. 5

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  6. Näytä lisää