Helsinki    |   HS Helsinki

Japanilaiset tv-ryhmät ramppaavat kuvaamassa saunovaa koiraa Helsingissä – ”En tiedä yhtään, että mistä tämä nyt on lähtenyt”

Kääpiöpinseri Milo on Hermmanin saunan innokkaimpia saunojia, jonka harrastus on herättänyt kansainvälistä huomiota.Suomalainen saunakulttuuri kiinnostaa ulkomaalaisia muutenkin, mutta kun saunoja on koira, on asia uutisoinnin arvoinen Japanissa asti.

Hermannin saunassa päivänsä viettävä Milo-koira on paikallinen julkkis, mutta nyt hän on matkalla maailmanmaineeseen.

Viime vuoden lopulla Japanin yleisradioyhtiö NHK:n kuvausryhmä vieraili Suomessa uutisoimassa koirien agilityn MM-kisoista. Samalla reissulla he kuvasivat pienen pätkän Milosta.

Pian yhteyttä ottivat jo suositun matkailuohjelman tekijät. Maailman eri kolkkia ja kulttuureita esittelevä Sekai Fushigi Hakken -ohjelman tekijöillä oli selkeät toiveet: saunovia naisia ja Milo.

Kuvaukset järjestettiin viime viikonloppuna aukioloaikojen jälkeen. Paikalla oli saunan vakioasiakkaita ja tietenkin saunakoira Milo.

”En tiedä yhtään, että mistä tämä nyt on lähtenyt”, sanoo Hermannin saunan yrittäjä ja Milon omistaja Mika Ahonen.

Ennen lauantain kuvauksia Ahosta hieman jännitti, täytyykö Miloa houkutella saunomaan ympärillä hääräävän joukon edessä. Maanittelua ei kuitenkaan tarvittu, vaan Milo rentoutui lauteilla tavalliseen tapaansa eikä antanut vieraiden häiritä saunarauhaansa.


Saunan vakiokävijät ovat jo tottuneet Miloon, joka on käynyt saunalla pennusta asti. Satunnaiset vieraat tosin kyselevät välillä huolestuneesti, onko saunan kuumuudessa makaava koira sairas tai jopa kuollut.

Huoli on turha, sillä Milo käy juomassa ja lepäämässä omaan tahtiinsa. Sille on varattu tiskin alle oma peti, jonne se voi halutessaan paeta saunan hälyä.

Aluksi pieni kääpiöpinserin pentu ei yltänyt edes lauteiden ensimmäiselle portaalle asti, vaan nautti lämmöstä lauteiden alla. Täytettyään kolme vuotta Milo alkoi viihtyä myös toisinaan myös ylälauteilla.

”Nyt on vissiin kasvanut isoksi mieheksi”, Ahonen naureskelee.


Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Vesi valtasi ennennäkemättömällä tavalla Arabianrannan – Video näyttää, miten ahven uiskentelee keskellä nurmialuetta

  2. 2

   Kimi Räikkönen teki sen taas: erottuu formulakuljettajien yhteiskuvassa hilpeästi edukseen

  3. 3

   Valaisinpylväs rakennettiin keskelle jalkakäytävää Espoossa: ”Siirtäminen olisi ollut useamman sadan tuhannen euron homma”

  4. 4

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Suomen uusi hävittäjä? Super Hornet on kuin steroideja napsinut nyky-Hornetimme isoveli

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Valtava valonheitin pystytettiin ilmoittamatta Paula Arteksen ikkunan alle, eikä kokonainen kortteli ollut saada unta

  2. 2

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  3. 3

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  2. 2

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  5. 5

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  6. Näytä lisää