Valtava valonheitin pystytettiin ilmoittamatta Paula Arteksen ikkunan alle, eikä kokonainen kortteli ollut saada unta - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Valtava valonheitin pystytettiin ilmoittamatta Paula Arteksen ikkunan alle, eikä kokonainen kortteli ollut saada unta

Mainostoimisto yritti demonstroida isolla valonheittimellä kuutamoa kuvaustuotantoonsa, mutta unohti tehdä ilmoituksen isännöitsijälle.

Suurin valonheitin valaisi koko sisäpihan voimakkaasti Hermannissa. Kuva on otettu kolmannesta kerroksesta. Kuva: Paula Artes / Lukijan kuva

Julkaistu: 18.2. 17:07

Kirkas valoilmiö hämmensi asukkaita Helsingin Hermannissa maanantai-iltana. Syynä valolle oli taloyhtiön pihaan pystytetty valonheitin, joka valaisi koko korttelin sisäpihan.

Valonheitin pystytettiin iltapäivällä suoraan Paula Arteksen makuuhuoneen ikkunan eteen. Ja siinä se seisoi aina puoleenyöhön asti valaisten koko huoneen.

”Ajattelin yhdentoista aikaan että menen vetäisemään sen aggregaatin irti”, Artes kertoo puhelimitse.

Ongelmana oli kirkkaan valon lisäksi myös valonheittimestä lähtenyt kova ääni. Samanlainen tilanne oli hänen mukaansa myös pari viikkoa sitten, kun Teurastamon suunnalta osoitetut valot valaisivat kotitaloa yön pikkutunneille saakka.

Maanantaiyönä Artes luovutti nukkumisen suhteen makuuhuoneessa ja siirtyi olohuoneeseen. Yöunien saamista ei helpottanut myöskään puolenyön jälkeen alkanut valonheittimen purkamisoperaatio.

Aamulla Artes oli yhteydessä taloyhtiönsä isännöitsijään ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan. Kumpikaan ei ollut saanut mitään ennakkoilmoitusta valonheittimestä. Puheenjohtaja oli ehdottanut ottamaan yhteyttä poliisiin.

Myös muut Hermannin asukkaat olivat huomanneet kirkkaan valon naapurustossaan ja asiasta käytiin vilkkaasti keskustelua alueen Facebook-ryhmässä myöhään maanantai-iltana.

Pian selvisi, että valonheitin kuului mainostoimisto TBWA:n johtamalla kuvaustuotannolle, joka oli käynnissä naapurissa Teurastamolla.

”Meillä oli katualueet varattuna Työpajankadulta ja kuvasimme taloyhtiön suuntaan. Oli tarkoitus demonstroida kuutamoa ja luoda savun kanssa elokuvallinen tunnelma”, kertoo tuotannosta vastannut tuottaja Pekka Ollula TBWA:lta.

Valonheittimen tuomisesta taloyhtiön pihaan oli unohtunut ilmoittaa isännöitsijälle, Ollula kertoo.

Kaupungin kanssa luvat olivat kunnossa ja myös Teurastamolla tiedettiin kuvauksista.

Tuulinen sää aiheutti myös ongelmia tuotannolle, sillä kova tuuli myöhästytti kuvauksia. Alun perin kuvaukset oli tarkoitus saada valmiiksi jo kymmenen aikaan illalla.

Muutama lähialueen asukas oli tullut puhumaan Ollulalle kuvausten aikana, osa oli myös valittanut häiriöstä. Osa oli seurannut kuvauksia kiinnostuneena.

Ollulan mukaan hän ei ole saanut korvauspyyntöjä alueen asukkailta, mutta on pahoitellut häiriötä.

Paula Artes kertoo ottaneensa tuotantoon yhteyttä ja on kysynyt kommenttia siitä, miten yritys aikoo korvata tapahtuneen asukkaille.

Seuraa uutisia tästä aiheesta