Räppärin suunnittelema harvinainen skeittikenkä sai parisataa ihmistä jonottamaan yön yli Helsingin keskustassa - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Räppärin suunnittelema harvinainen skeittikenkä sai parisataa ihmistä jonottamaan yön yli Helsingin keskustassa

Punavuorelainen skeittikauppa My Favorite Things oli varautunut jonoon ja julkaissut Instagram-tilillään jonottamisohjeet jo hyvissä ajoin.

Moni jonottaja oli varautunut yöhön retkituoleilla ja makuupusseilla. Kuva: Kaija Pönni

Julkaistu: 29.2. 11:12

Monen sadan metrin jono Helsingin keskustassa Fredrikinkadulla herätti monen ohikulkijan huomion lauantaiyönä ja -aamuna. Edes pakkasyö ei estänyt skeittikenkien keräilijöitä jonottamasta montaa tuntia Niken uutta kenkämallia.

Punavuorelainen skeittikauppa My Favorite Things oli varautunut jonoon ja julkaissut Instagram-tilillään jonottamisohjeet jo hyvissä ajoin perjantaina. Ohjeissa pyydettiin aloittamaan jonottaminen aikaisintaan kello 18 sekä kunnioittamaan kadun asukkaita ja muita jonottajia.

Kaupan julkaisemassa videossa pitkä jono ylettyy Fredrikinkadulta kulman taakse pitkälle Uudenmaankadulle asti. Moni jonottaja oli varautunut yöhön makuupusseilla ja retkituoleilla.

Niken kengän erikoiserä tuli myyntiin kello 11, kertoo Tuomas Nyyssönen, joka on yksi skeittikaupan omistajista. Yhteistyössä rap-artisti Travis Scottin kanssa suunniteltu kenkäpari maksaa 149 euroa.

”Sen verran haluttu kenkä, että porukka on ollut yön yli. Noin kaksisataa ihmistä on yöpynyt jonossa”, kertoo Nyyssönen.

Nyyssönen arvioi, että amerikkalaisen räppärin ympärillä oleva suosio sekä kiinnostus Niken Dunk-malliseen kenkään ovat yhdessä luoneet poikkeuksellisen kysynnän.

Kauppa ei saa kertoa, kuinka monen kenkäparin erän se sai myyntiin. Se kuuluu Niken myyntistrategiaan. Kiinnostusta pidetään yllä julkaisemalla hyvin rajoitettuja eriä halutuista tuotteista.

”Tarkkaa määrää ei voi kertoa, mutta on ihan hyvä määrä. Siitä porukasta, jotka on yön yli ollut, suurin osa tulee todennäköisesti saamaan kengät”, Nyyssönen sanoo.

Kenkien erikoiseriä on jonotettu liikkeen edustalla aiemminkin. Viime vuoden toukokuussa HS kertoi nuorista lenkkariharrastajista, jotka heräsivät ennen kello viittä ja matkustivat Forssan takaa Punavuoreen jonottamaan Nike SB x Air Jordan 1 -kenkien erikoiserää.

”On ollut ennenkin aamuyön jonotuksia, mutta tämä on ennätys että on noin paljon ihmisiä ja että jono muodostui jo heti kuudelta”, Nyyssönen kertoo.

HS Helsinki|Jonny, 14, ja Luukas, 13, heräsivät ennen viittä ja matkustivat Forssan takaa Punavuoreen jonottamaan 155 euron lenkkitossuja – Mistä ilmiössä on kyse?

Seuraa uutisia tästä aiheesta