Kerrostalon seinään ilmestyi graffiteja tavalla, joka on vaatinut öisiltä töhrijöiltä uhkarohkeaa akrobatiaa Kalliossa - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Kerrostalon seinään ilmestyi graffiteja tavalla, joka on vaatinut öisiltä töhrijöiltä uhkarohkeaa akrobatiaa Kalliossa

Purettavan talon seinään ilmestyi maalauksia erikoiseen paikkaan Kalliossa. Vastaavan työnjohtajan mukaan töhrijät rikkoivat ovia päästäkseen sisään.

Seiniin ilmestyneet tekstit näkyvät kuvassa purkutalon vasemmassa yläkulmassa. Kuva: Vilma Ikola / HS

Julkaistu: 4.3. 8:58

Kalliosta purettavan vanhan virastotalon julkisivuun on ilmaantunut graffiteja, joiden tekijät vaikuttavat uhkarohkeilta akrobaateilta. Maalaukset ovat nimittäin ilmestyneet ylimpien kerrosten seiniin, joiden maalaaminen vaikuttaa tavallisen ohikulkijan silmissä mahdottomalta.

Rakennustelineitä pitkin kiipeäminen olisi selittänyt paikkavalintaa. Purkutyömaan vastaavan työnjohtajan Ilkka Venhon mukaan rakennustelineitä ei ole purkutyömaalla kuitenkaan käytetty.

”Sinne on tunkeuduttu ja menty luvatta rakennukseen. Sieltä on rikottu ulko-ovia ja sitä kautta päästy niihin kerroksiin”, Venho kertoo.

Tämä tarkoittaa sitä, että tekstit on todennäköisesti maalattu seinään ikkunan kautta kurottelemalla.

Tekstit on ilmeisesti kirjoitettu talon seinään niin, että maalaaja on roikkunut ikkunasta. Kuva: Vilma Ikola / HS

Maalausten ilmestyminen julkisivuun ei vaikuta yllättäneen Venhoa. Hänen mukaansa niiden ilmaantuminen purettaviin rakennuksiin on tavanomaista.

Aluetta vartioidaan myös öisin, mutta yksikään töhrijä ei ole vielä jäänyt kiinni. Muita luvattomia tunkeutujia rakennuksesta on kyllä löydetty, mutta he ovat Venhon mukaan olleet lähinnä päihteidenkäyttäjiä.

Huomattavat purkutyöt Toinen linja 7:ssä on aloitettu tammikuun puolessa välissä. Siltasaarenkatu 13:ssa sijaitsevan toisen rakennuksen purkutyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa. Helsingin kaupungin selvityksen mukaan rakennukset olivat teknisesti ja toiminnallisesti niin vanhanaikaisia, ettei niiden remontoimista pidetty kannattavana.

Kun purkutyöt saadaan päätökseen, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva toteuttaa paikalle Lyyra-hankkeen, joka valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden 2022 aikana. Vanhojen virasto- ja hallintorakennusten tilalle on tarkoitus rakentaa kolme uutta rakennusta: Hotelli, toimistotiloja sekä kansainvälisille tutkijoille suunnattu asuintalo.

Kallion vanhojen virastotalojen jyrääminen on alkanut: sisätiloja purettu jo, pian purkutyöt näkyvät katukuvassakin

Seuraa uutisia tästä aiheesta