Eristetyt serkukset keksivät keinon kahvitella korona-aikana: Näin toimivat Toyota-treffit parkkipaikalla - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Eristetyt serkukset keksivät keinon kahvitella korona-aikana: Näin toimivat Toyota-treffit parkkipaikalla

Seitsemänkymppiset serkukset keksivät keinon kahvitella keskenään karanteenivelvoitteesta huolimatta. Siihen tarvittiin kaksi Toyotaa, parkkipaikka ja termoskahvit.

Serkukset Marjukka Leiwo ja punaisen auton ikkunassa näkyvä Leila Valtonen kahvittelivat yhdessä, mutta omissa autoissaan. Kuva: Marjukka Leiwo

Julkaistu: 19.3. 16:27

Keskiviikkona kello 13 kaksi Toyotaa kurvasi Paloheinän ulkoilualueen parkkipaikalle.

Yksi siniharmaa, toinen punainen.

Autot asettuivat vieri viereen, jotta ikkunoista olisi näköyhteys. Seuraavaksi seitsemänkymppiset kuljettajat ottivat esille kahvilla täytetyt termospullot, pullat sekä puhelimet.

”Puhelinyhteydellä pystyttiin sitten juttelemaan. Oli mukavaa, kun siinä saa käsilläkin huiskia ja näkee toisen ilmeet”, sanoo Marjukka Leiwo.

Autossa näkyvä Marjukka Leiwo on koulutukseltaan sairaanhoitaja, joten hän ymmärtää hyvin yli 70-vuotiaita koskevia rajoituksia. Ihmisiä on kuitenkin tärkeä nähdä, joten hän keksi siihen keinon. Kuva: Leila Valtonen

Leiwolla on serkkunsa Leila Valtosen kanssa ollut jo useita vuosia perinteenä aina muutaman kerran kuukaudessa juoda aamukahvit Helsingin Musiikkitalossa.

Maanantaina Suomen hallitus kuitenkin ilmoitti uusista rajoitteista, joilla pyritään estää koronan leviäminen. Näistä yksi oli velvoite yli 70-vuotiaille pysyä karanteenin­omaisissa oloissa.

”Olen koulutukseltani sairaan­hoitaja, joten ymmärrän tämän äärettömän hyvin. Ajattelin heti, että tämä on hyvä juttu ja toivottavasti kaikki noudattavat ohjeita. Tämä ei ole yksilökysymys, vaan tämä koskee meitä kaikkia. Jos minä saan tartunnan on mahdollista, että joudun teho-osastolle ja vien siinä tavallaan jonkun toisen paikan”, sanoo Leiwo.

Hän loi itselleen kotikonttorin ja ryhtyi järjestelemään valokuvia.

”Päiväkahvin aikaan on kuitenkin todella tylsää, jos ei saa jutella kenenkään kanssa. Ajattelin, että kyllä ihmisiä täytyy nähdä.”

Kun serkkuja ja ystäviä ei voi enää tavata entiseen malliin, oli keksittävä uusia keinoja.

Leiwo keksi idean Toyota-kahveista ja piti sitä ensin hauskana vitsinä. Hän kertoi sen serkulle ja heitä molempia nauratti.

Kun kahvilaan ei pääse kahville, kahvilatunnelman voi luoda vaikkapa omaan autoon parkkipaikalla. Kuva: Marjukka Leiwo

Mutta nukuttuaan yön yli, Leiwo rupesi miettimään, että voisihan se sittenkin olla oikeastikin toimiva idea. Treffit serkun kanssa sovittiin jo samalle päivälle.

Kahvi­konsepti toimi yli odotusten ja molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä.

”Meillä oli molemmilla todella hyvä fiilis! Päätimme jatkaa tätä niin kauan kun on bensaa tankissa.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta