Töölöntorin k-kauppias Olli Piekkala joutui sulkemaan salaattibaarin epidemian takia, mutta tilalle hän keksi todellisen hitin: ”Tämä on räjähtänyt käsiin” - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Töölöntorin k-kauppias Olli Piekkala joutui sulkemaan salaattibaarin epidemian takia, mutta tilalle hän keksi todellisen hitin: ”Tämä on räjähtänyt käsiin”

Kauppias haluaa auttaa lähialueen ravintoloitsijoita tarjoamalla heille myyntipaikan kaupastaan. Salaattibaari on jouduttu sulkemaan, joten tilaa ravintola-annoksille löytyy.

Töölöntorin K-Marketista voi ostaa nyt myös ravintola-annoksia. Kuva: K-Market Töölöntori

Julkaistu: 25.3. 12:41

Töölöntorin K-market ryhtyi myymään lähialueiden ravintoloiden annoksia auttaakseen pinteessä olevia ravintoloitsijoita.

Kauppias Olli Piekkala tarjosi apuansa kaupan Facebook-sivuilla, minkä jälkeen hän on saanut viitisenkymmentä yhteydenottoa ravintoloista ympäri Helsinkiä.

Piekkala kertoo ajatuksen syntyneen viereisen Linko pizzabar -nimisen ravintolan omistajan käydessä K-marketissa. Ravintoloitsija oli kertonut joutuneensa lomauttamaan henkilökuntaansa. Vastaavia uutisia on Piekkalan mukaan kuulunut viime aikoina muiltakin ravintoloitsijoilta.

Pienen juttutuokion jälkeen päädyttiin kokeilemaan yhteistyötä pikaisella aikataululla. Ensimmäiset pasta-annokset saapuivat K-markettiin maanantai-iltapäivänä. Kaikki myytiin Piekkalan mukaan saman tien.

Tämän jälkeen myös viiden tähden fine dine -ravintola Finnjävel on ruvennut valmistamaan annoksiaan K-marketissa myytäväksi. Finnjävelistä annoksia ruvetaan toimittamaan kauppaan päivittäin. Tämän lisäksi pari kertaa viikossa myyntiin saadaan tuoretta sushia Jätkäsaaren Sushi -nimisestä ravintolasta. Yhden henkilön voimin pyörivän sushiravintolan kanssa yhteistyö on aloitettu jo aiemmin.

Piekkalan toivomus oli, että yhteistyökumppanit olisivat nimenomaan lähialueen yrittäjiä.

”Mahdollisesti tämän kriisinkin jälkeen voisi syntyä jotain yhteistyökuvioita”, hän sanoo.

Tarkoituksena on löytää vielä yksi vegaanista ruokaa valmistava ravintola yhteistyökumppaniksi.

Kaupan salaattibaari on jouduttu hygieniasyistä sulkemaan, joten tilaa ravintoloista tuleville valmisaterioille löytyy. Ravintola-annokset ovat Piekkalan mukaan tervetullut täydennys kaupan valikoimaan. Niiden kysyntä on myös yllättänyt sekä kauppiaan että ravintoloitsijat.

”Ollaan oltu tosi yllättyneitä siitä, miten tämä on räjähtänyt käsiin”, Piekkala iloitsee.

Ravintolatason annoksia on mahdollista saada kaupasta myös kotiinkuljetuksella. Kuten monet muutkin kaupat, Töölöntorin K-market tarjoaa riskiryhmille keräily- ja kuljetuspalvelua, jotta heidän ei tarvitsisi altistaa itseään tartunnalle.

Piekkalan mukaan Töölössä asia on otettu vakavasti ja riskiryhmät ovat pysyneet kotona. Se on tarkoittanut kiirettä, sillä Piekkala hoitaa ruokakassien kuljetuksen kahdestaan vaimonsa kanssa.

”Kun asiakkaat eivät pääse tulemaan meidän luokse, niin me menemme heidän luokseen”, Piekkala kertoo.

Hän on tullut keskiviikkona kuudelta töihin ja arvioi, että pääsee kotiin vasta myöhään illalla.

”Juuri ja juuri saadaan hoidettua tämä homma.”

Lue lisää: Miten Helsingissä tulee toimia koronaepidemian aikana? Katso täältä kattava listaus ohjeista ja palveluista

Ohjeita|Miten Helsingissä tulee toimia koronaepidemian aikana? Katso täältä kattava listaus ohjeista ja palveluista

Seuraa uutisia tästä aiheesta