Laulaja päätti ilahduttaa kaupunkilaisia ja keikkailee nyt pyynnöistä sisäpihoilla: ”Ihmisten tarinat ovat todella henkilökohtaisia ja riipaisevia” - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Laulaja päätti ilahduttaa kaupunkilaisia ja keikkailee nyt pyynnöistä sisäpihoilla: ”Ihmisten tarinat ovat todella henkilökohtaisia ja riipaisevia”

Musiikkia sivutyönään tekevä Meri-Maaria Kivekäs halusi antaa ihmisille mahdollisuuden maksuttomiin laulukeikkoihin, joilla voi piristää vaikka omaa taloyhtiötä.

Julkaistu: 6.4. 9:46, Päivitetty 6.4. 14:43

Tänä keväänä laulaja Meri-Maaria Kivekkään oli tarkoitus keikkailla ja esittää tulevan esikoisalbuminsa lauluja yhdessä kitaristinsa kanssa. Toisin kuitenkin kävi, kuten niin monen muunkin ihmisen suunnitelmille. Keikoista ehdittiin pitää vain yksi, ennen kuin loput peruttiin koronavirusepidemian vuoksi.

Kivekäs on sinällään onnekkaassa asemassa, että hänen toimeentulonsa ei ollut keikkojen varassa.

”Siinä tuli sitten mieleen, että voisiko olla jokin tapa millä levittää iloa ja hyvää mieltä”, Kivekäs kertoo puhelimessa.

Mietelmä kirkastui ideaksi parvekekeikkailusta. Kivelä julkaisi Facebookissa ilmoituksen, jossa hän toivoi ihmisten pyytävän häntä keikalle parvekkeen alle esimerkiksi taloyhtiön tai naapuruston iloksi.

Ihmisten jakamat tarinat yllättivät Kivekkään.

”Vaikka ilmoituksessa ei ohjattu kertomaan tarinoita, niin olen saanut useita todella henkilökohtaisia ja riipaisevia tarinoita ihmisiltä.”

Kivekäs kutsuttiin esimerkiksi laulamaan muutama laulu kumpulalaisen taloyhtiön pihalle. Pienen taloyhtiön asukkaat ovat jo parin viikon ajan kerääntyneet päivittäin kello 19 parvekkeilleen taputtamaan hoitohenkilökunnalle ja muille etulinjamassa töitä tekeville.

Taloyhtiössä asuva Eeva-Liisa Broman kutsui muusikot Kumpulaan lauantai-illaksi. Tarkoituksena oli yllättää taloyhtiössä asuva perhe. Kuva: Mika Ranta / HS

Ihmiset ovat pyytänet Kivekkään myös yllätykseksi ystävilleen tai esimerkiksi vanhemmilleen, joita ei voi nyt tavata.

”Tarinat ovat olleet todella erilaisia ja liikuttavia”, Kivekäs sanoo ja kertoo esimerkin lauantain keikasta.

”Perhe on jäänyt Uudenmaan rajan eri puolille. Pyynnön lähettänyt ikävöi lasten kanssa kumppaniaan ja perhe ajatteli piristää pääkaupunkiseudulle jäänyttä yllätyksellä.”

Yllätykseen valjastettiin koko taloyhtiö, jonka yksi asukas tuli lauantaina päästään Kivekkään ja hänen kitaristinsa sisäpihalle. Lauantaina yllätetty kumppani ei tiennyt asiasta mitään etukäteen.

Samantapainen yllätys oli järjestetty myös pari viikkoa sitten esikoisensa saaneelle pariskunnalle. Vanhemmat ovat olleet suruissaan, sillä vauvan kaikki isovanhemmat asuvat Uudenmaan ulkopuolella. Siksipä pariskunnan ystävä päätti yllättää heidät Kivekkään tuomalla laululahjalla.

Luokanopettajana ja teatteriopettajana työskentelevä Meri-Maaria Kivekäs aloitti omien kappaleidensa esittämisen pari vuotta takaperin. Tämän piti olla keikkakevät, mutta koronaepidemia muutti Kivekkään suunnitelmat. Kuva: Mika Ranta / HS

Tarinat tuovat mieleen suuren suosion saaneen musiikkiohjelman Suomi Loven, jossa ihmiset yllättävät läheisiään musiikkiesityksillä. Kivekäs nauraa ja sanoo todenneensa saman yhteneväisyyden.

”Siihen suuntaan tämä on mennyt.”

Alkuun pyyntöjä laulukeikoista tuli maltillisesti, mutta kun ilmoitusta alettiin jakamaan sosiaalisessa mediassa eteenpäin, täyttyi Kivekkään sähköposti hujauksessa. Nyt hän on joutunut jo pyytämään ilmoituksen poistamista ryhmistä, sillä kaikkiin pyyntöihin ei ehdi vastata.

Kalenterissa on sovittuna jo 14 keikkaa, joista ensimmäiset soitettiin viime viikonloppuna. Kivekäs lupaa ottavansa uusia keikkatoiveita vastaan taas pääsiäisen jälkeen. Keikat onnistuvat pääkaupunkiseudulla paikoissa, jossa musiikki ei peity esimerkiksi liikenteen melun alle.

Kaikki hänen ja kitaristi Jack Barnardin keikat tehdään ilman korvausta.

”Tuntuu että se koko jutun idea lähtee, jos tätä rupeaa rahasta tekemään”, Kivekäs sanoo.

Luokanopettajana ja teatteriopettajana työskentelevä Kivekäs aikoo yhä julkaista esikoisalbuminsa toukokuun puolivälissä. Näitä levyllä kuultavia lauluja hän laulaa nyt keikkalavojen sijasta sisäpihojen nurmilla.

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat

Luetuimmat

Uusimmat