Metro-lehden 21-vuotinen taival päättyy – Viimeinen numero ilmestyy pääsiäisen jälkeen - Helsinki | HS.fi
Helsinki|Media

Metro-lehden 21-vuotinen taival päättyy – Viimeinen numero ilmestyy pääsiäisen jälkeen

HS Metron ilmestyminen päättyy pääsiäisen jälkeen. Vuoden 2019 alusta asti HS Metroa on julkaistu maanantaisin ja perjantaisin.

Viimeinen HS Metro ilmestyy pääsiäisen jälkeen perjantaina.

Julkaistu: 9.4. 10:00, Päivitetty 9.4. 10:00

Vuodesta 1999 ilmestynyt ilmaisjakelulehti HS Metro lakkaa ilmestymästä pääsiäisen jälkeen. Jäähyväisnumero julkaistaan perjantaina 17. huhtikuuta.

Metro-lehti rantautui pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen syyskuussa 1999. Sanoman omistukseen Metro siirtyi 2006. Helsingin Sanomien toimituksessa Metroa on tuotettu vuodesta 2012, ja marraskuussa 2016 lehden nimeksi vaihtui HS Metro.

Koronaepidemian vuoksi käynnissä oleva poikkeustila on vienyt joukkoliikenteessä jaettavalta lehdeltä lukijoita ja ilmoittajia, joten HS Metron julkaiseminen on päätetty lopettaa.

Median käyttö on muuttunut hurjasti viime vuosina. Samalla kun uutisia luetaan työmatkoilla puhelimista, kiinnostus paikallisia uutisia kohtaan on lisääntynyt valtavaa vauhtia.

Vastatakseen kysyntään Helsingin Sanomat aloitti viime vuoden tammikuussa kolme uutta paikallista lehteä HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa. Ne ovat vakiinnuttaneet asemaansa osana HS:n mediaperhettä ja löytäneet yleisönsä myös verkossa ennakoituakin paremmin.

”Paikallisten juttujen merkitys on korostunut entisestään vaikeina aikoina. Kaupunkilaisten ja yrittäjien kokemukset kiinnostavat tavattomasti lukijoita. Kaiken ankeuden keskeltä on noussut myös kekseliäisyyttä ja yhteishenkeä ja olemme tuoneet tätä puolta esiin”, HS:n paikallistoimituksen esimies Riku Jokinen kertoo.

HS:n paikallislehtien lukemistutkimuksesta käy ilmi, että yhden lehden numeron parissa viihdytään keskimäärin 18,4 minuuttia. Lehtien pariin palataan pitkin viikkoa, ja niiden mainontaa pidetään kiinnostavana ja olennaisena osana sisältöä.

HS Metroa on jaettu joukkoliikenneasemilla. Pääkaupunkiseudulla muun muassa päivittäistavarakauppojen jakelutelineissä on tarjolla HS:n paikallislehtiä. Näitä jakelupisteitä tullaan lisäämään poikkeustilan päätyttyä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat

Luetuimmat

Uusimmat