Helsingin edustalta paljastui tuntematon löytö: Meressä makaa mahdollisesti yli satavuotias muinaisjäännös, josta ei tiedetä mitään - Helsinki | HS.fi

Helsingin edustalta paljastui tuntematon löytö: Meressä makaa mahdollisesti yli satavuotias muinaisjäännös, josta ei tiedetä mitään

Meressä Kaivopuiston edustalla on tunnistamaton puinen hylky, joka on pahoin rikkoontunut. Puun kunto ja hylyn rakennustyyli viittaavat sen olevan muinaisjäännös.

Hylky on ympyröity punaisella viistokaikuluotainkuvassa. Kuvassa vasemmalla aallonmurtajan seinämä. Hylyn massiiviset kaaret erottuvat rivistönä. Vasemmassa alakulmassa näkyy veneenlaskupaikan betonilaatta. Pohjalla on myös autonrenkaita, laituripainoja sekä irtonaista puutavaraa.

27.4.2020 2:00 | Päivitetty 27.4.2020 13:20

Helsingistä Kaivopuiston edustalta on löydetty meren pohjasta mahdollinen muinaisjäännös.

Kyseessä on laivan hylky, joka on tiettävästi uponnut viimeiselle leposijalleen yli 100 vuotta sitten.

Meren pohjassa havaittiin viistokaikukuvaamalla 17 metriä pitkä ja viisi metriä leveä hylky. Puurakenteisesta aluksesta on jäljellä pohja ja kylkien alaosia. Toinen kylki on irronnut kölistä ja makaa parin metrin syvyydessä meren pohjassa. Hylky on pahoin rikkoutunut ja sen osia on levinnyt laajalle alueelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat