Baarin omistaja lisää olueen pipetillä yhden tipan vettä, jotta saa lakipykälän mukaan myydä hanasta noutojuomaa Helsingin keskustassa
Pien-baarin ja -kaupan omistaja Erkki Häme täyttää alkoholilain kirjaimen ”valmistamalla” miedon oluen itse. Lisäämällä tipan vettä hän voi myydä olutta hanasta ihmisille mukaan.
Erkki Häme myy omistamassaan Pien-baarissa ja -kaupassa etenkin pienpanimoiden tuottamia oluita. Häme kuvattuna töissään vuonna 2017. Kuva: Sirpa Räihä / HS
Perjantaina iltapäivällä Helsingin Ateneuminkujalla kävelevä saattaa joutua merkillisen näytelmän todistajaksi.
Olutbaari ja -kauppa Pien myy oluen asiakkaalle seuraavalla tavalla: myyjä kaataa baarin edessä hanasta olutta tuoppiin tavalliseen tapaan. Sen jälkeen hän ottaa käteensä pipetin ja annostelee siihen tipan vettä.