Helsingin ytimeen on louhittu aavemainen kauppapaikka – Se muistuttaa ”hullusta 1980-luvusta” ja toteutumattomasta unelmasta - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Helsingin ytimeen on louhittu aavemainen kauppapaikka – Se muistuttaa ”hullusta 1980-luvusta” ja toteutumattomasta unelmasta

Helsingin ytimeen oli tarkoitus rakentaa Rotonda-niminen kauppakeskus. Vuorikatu 6:n alle on louhittu satojen neliöiden tila, josta piti tulla kauppojen reunustama yhdyskäytävä metroasemalle. Kaatunut visio muistuttaa ”hullusta 1980-luvusta”.

Tilaajille

Kameeli B -korttelin sisäosiin piti rakentaa kauppakeskus. Hanke jäi haaveeksi. Sittemmin korttelin sisään on rakennettu kolme uutta kerrostaloa.

Julkaistu: 20.5. 2:00, Päivitetty 20.5. 8:28

Kun seisoo Helsingin Kluuvissa Yliopistonkatu 5:n edessä, näkee lasijulkisivuisen liike- ja toimistorakennuksen. Sisään astumalla voi piipahtaa vaikkapa vaateliike Beamhillissä tai Eurokankaassa.

Jos Suomi ei olisi 1990-luvun alussa humpsahtanut laman alhoon, samalla ovenavauksella voisi nyt jatkaa matkaa korttelin läpi joko Mikonkadulle tai Kaisaniemenkadun suuntaan kohti Yliopiston metroasemaa.

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat