Alepa-fillareiden ja sähköpotkulautojen röykkiö nostettiin ylös merestä – Kuvat näyttävät, mitä kaikkea mereen työnnetään - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Alepa-fillareiden ja sähköpotkulautojen röykkiö nostettiin ylös merestä – Kuvat näyttävät, mitä kaikkea mereen työnnetään

Leuto talvi näkyy vesistöistä nostetun romun määrässä.

Ruoholahden kanavasta löytyi tämän vuoden siivouksessa tavallista enemmän romua.

Julkaistu: 22.5. 11:09, Päivitetty 22.5. 11:14

Kaupungin jokavuotinen siivoussukellus tuotti jälleen tulosta. Helatorstaina Ruoholahden kanavasta nousi runsaasti kaupunkipyöriä, sähköpotkulautoja ja jopa ostoskärryt ja rullakko.

”Roskiksia ja puistonpenkkejäkin on joskus heitetty sinne mereen”, kertoo saaristopäällikkö Juha Puumalanien Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Starasta.

Pyörien ja potkulautojen lisäksi kanavan pohjasta löytyi esimerkiksi rullakko.

Kanava ja uimarannat siivotaan sukeltamalla vuosittain, sillä vedessä lojuva romu on turvallisuusriski uimareille. Ihmisten lisäksi vaarassa ovat veneet, joiden potkurit hajoavat romuun osuessaan.

Pari viikkoa kestävän siivouksen aikana kaupungin palkkaama sukeltaja nostaa vesistöistä tyypillisesti esimerkiksi pyöriä, mutta ostoskärrytkään eivät ole tavaton löytö. Nyt vedestä löytyy myös sähköpotkulautoja.

Kanavasta siivottiin torstain aikana puolet. Lisää romua on siis vielä odotettavissa.

Periaatteessa esimerkiksi pyörä tai potkulauta voi päätyä veteen kovan myrskyn aikana, Puumalainen sanoo. Helsingissä ei kuitenkaan myrskyä niin usein, että romun määrä selittyisi sääolosuhteilla.

Lämpötilalla on kuitenkin vaikutuksensa. Parin viime vuoden aikana vesistöromu on ollut vähenemään päin, mutta tänä vuonna leudon talven jälkeen sitä löytyi taas tavallista enemmän.

”Varmaan sen takia, kun ei ole ollut jäitä ollenkaan”, Puumalainen arvelee.

Sukeltaja nostaa ylös pyörät ja muut pohjaan uponneet romut, mutta pienemmät, kelluvat roskat siivotaan veneellä, Puumalainen kertoo.

”Se on joka arkipäivä siellä liikenteessä.”

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.

Ruoholahden kanavasta löytyi tämän vuoden siivouksessa tavallista enemmän romua.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat

Luetuimmat

Uusimmat