Anna-Marja Valtonen törmäsi keskellä Helsinkiä matelijaan, jota ei pitäisi olla Suomen luonnossa – Sitten se pulahti silmänräpäyksessä piiloon Töölönlahteen - Helsinki | HS.fi

Anna-Marja Valtonen törmäsi keskellä Helsinkiä matelijaan, jota ei pitäisi olla Suomen luonnossa – Sitten se pulahti silmän­räpäyksessä piiloon Töölön­lahteen

Harrastajavalokuvaaja Anna-Marja Valtonen näki vilaukselta punakorvakilpikonnan Töölönlahden kaislikossa. Se on haitallinen vieraslaji, jonka maahantuonti on kielletty. Valtonen ei ollut uskoa silmiään, että eläin käyskentelee keskellä Helsinkiä.

Töölönlahdella alkuviikosta nähty punakorvakilpikonna on vaarallinen vieraslaji, joka ei kuulu Suomen luontoon. Kyseinen eläin ei myöskään välttämättä selviä Suomen kylmistä talvista, mutta sen kiinniottaminen on vaikeaa. Kuva on lukijan kuvaama.

29.5.2020 12:02

Harrastajavalokuvaaja Anna-Marja Valtonen koki elämänsä yllätyksen alkuviikkoisella kuvausretkellään Helsingin keskustassa.

Valtonen oli Töölönlahdella kuvaamassa vasta kuoriutunutta joutsenperheen poikasta kun läheisessä kaislikossa liikahti jotain.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat