Salaperäinen ”Nastamuumio” palasi piinaamaan pyöräilijöitä Helsingissä – Nastoja on kylvetty samoille kulmille jo yli kymmenen vuotta - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Salaperäinen ”Nastamuumio” palasi piinaamaan pyöräilijöitä Helsingissä – Nastoja on kylvetty samoille kulmille jo yli kymmenen vuotta

Nastoja teille kylvävä ”Nastamuumioksi” nimetty hahmo on piinannut pyöräilijöitä jo yli vuosikymmenen ajan.

Lauttasaaren ja Ruoholahden alueella on havaittu jälleen runsaasti nastoja.

Julkaistu: 5.6. 17:03, Päivitetty 5.6. 17:23

Onko sinulla havaintoja tai muistoja ”Nastamuumiosta”? Kerro niistä HS Helsingille sähköpostilla osoitteeseen vilma.ikola@hs.fi

Etenkin Lauttasaaren ja Ruoholahden alueilla pyöräilevät ovat törmänneet jälleen toistuvaan ongelmaan, pyörän kumeja puhkoviin nastoihin.

Tämä on herättänyt pyöräilijöiden keskuudessa keskustelua siitä, onko kenties ”Nastamuumioksi” ja ”Nastaterroristiksi” kutsuttu henkilö aloittanut jälleen jokavuotisen piinansa.

”Nastamuumion” tekosista on tehty vuosien varrella useita havaintoja. Helsingin Sanomissakin tästä Lauttasaaren ja Ruoholahden lähettyvillä liikkuvasta ilkivallantekijästä on kirjoitettu jo yli vuosikymmenen ajan.

Poliisille ilkivallantekijästä on tehty rikosilmoituksia vaihtelevasti. Havaintoja on tehty Helsingin lisäksi ainakin Espoossa.

Tielle levitetty nasta aiheuttaa pyöräilijöille ylimääräistä harmia ja kuluja, mutta teräspiikin puhkaisema rengas voi olla myös vaarallinen. Etenkin kovaa alamäessä pyöräillessä puhkeava eturengas voi tyhjetä nopeasti, jolloin polkija menettää helposti pyöränsä hallinnan.

Vuosien piinasta huolimatta henkilöä ei ole tämänhetkisen tiedon mukaan saatu kiinni. Häntä koskevat tuntomerkitkin ovat lähinnä huhujen tasolla, mutta vaikka tarkkoja tietoja ”Nastamuumiosta” ei olekaan, ovat hänen tihutyönsä tuttuja monille.

Sosiaaliseen mediaan on jopa perustettu vertaistukiryhmä nastaan ajaneille. Ryhmä ei ole enää aktiivinen, mutta vielä kymmenisen vuotta sitten siellä keskustelivat havainnoistaan useat aktiiviset käyttäjät.

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat