Lapsiperheen uimaretki päättyi yllätykseen Lauttasaaressa: Jostain putkahti kettu, joka alkoi saman tien tappaa hanhia - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Lapsiperheen uimaretki päättyi yllätykseen Lauttasaaressa: Jostain putkahti kettu, joka alkoi saman tien tappaa hanhia

Kettu iski valkoposkihanhiparveen Lauttasaaressa ja raateli useita lintuja. Lapsiperheet seurasivat hämmästyneinä, kun kettu juoksenteli pieni pörröinen poikanen suussaan uimarannalla.

Maanantaina Lauttasaaren uimarannalla juoksenteli kettu pörröinen valkoposkihanhi suussaan.

Julkaistu: 29.6. 16:05

Ensimmäinen kesälomapäivä alkoi maanantaina Ollikaisten perheessä jännittävissä merkeissä.

Kun suunniteltu venereissu peruuntui veneestä löytyneen ampiaispesän takia, isä Teemu Ollikainen suuntasikin lastensa Olavin, 8, ja Siirin, 12, kanssa Helsingin Lauttasaaren uimarannalle. Siellä odotti astetta harvinaisempi näky.

Hieman ennen kello 14 iltapäivällä isä ja lapset huomasivat yhtäkkiä, kuinka valkoposkihanhet pakenivat lentämällä ja ryntäämällä mereen lähellä olevasta puistosta.

”Mentiin katsomaan ja huomattiin kettu, jolla oli hanhenpoikanen suussaan. Se oli tappanut myös muita hanhia, nähtiin yksi toinen poikanen sekä yksi aikuinen yksilö. Eli se oli saanut tapettua vähintään kolme hanhea”, Teemu Ollikainen kertoo.

Monet rannalla olevista nuorista lapsista kuvasivat kettua, joka juoksi saalis suussaan. Ketun hyökkäyksestä selviytyneet hanhet pakenivat mereen.

Maassa oleva poikanen ja aikuinen liikkuivat vielä hieman, joten Ollikainen soitti Helsingin eläinpelastusyksikköön kysyäkseen neuvoa. Puhelun aikana hanhet ehtivät kuitenkin jo kuolla. Kaupungilta neuvottiin heittämään eläimet sekajätteeseen tai siirtämään ne syrjään.

Ollikainen on tottunut näkemään kettuja Helsingissä, mutta tällaista tilannetta ei ole aikaisemmin tullut vastaan.

”Jossain vaiheessa kettu juoksi uimarannan poikki. Paikalla oli noin 50 ihmistä. Olihan se tavallaan aika järkyttävä ja hurja tilanne. Emme olleet innoissamme, vaikka se jännittävää olikin. Toisaalta näinhän se luonto toimii, jos asiaa miettii. Ketullakin oli mahdollisesti poikasia.”

Kettu juoksenteli saaliinsa kanssa heinikkoon ja kaislikkoon. Ollikainen luulee, että sillä on saattanut olla siellä jokin piilopaikka.

HS Helsinki|Kauris ja joutsen ottivat yhteen keskellä Töölönlahtea – Lopulta poliisi ampui ympäri kaupunkia toikkaroineen eläimen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat

Luetuimmat

Uusimmat