Kun Vuosaaren sillalle ilmestyi hakaristi, Aure von Zansen tarttui spraymaalipulloon: ”En halua tuollaisia symboleja Vuosaareen” - Helsinki | HS.fi
Helsinki|HS Helsinki

Kun Vuosaaren sillalle ilmestyi hakaristi, Aure von Zansen tarttui spraymaalipulloon: ”En halua tuollaisia symboleja Vuosaareen”

Nähtyään Vuosaaren siltaan maalatun hakaristin Aure von Zansen päätti toimia. Symboli muuttui kukaksi ja von Zansen sai ylistävää palautetta.

Hakaristisymboli sai väistyä heti, kun Aure von Zansen huomasi sen ja taiteili päälle kukan.

Julkaistu: 1.7. 14:37

Viime viikolla vuosaarelainen Aure von Zansen huomasi aamupalan ääressä alueen Facebook-ryhmää selatessaan ikävän julkaisun. Joku oli käynyt maalaamassa Vuosaaren siltaan hakaristin.

”En halua tuollaisia symboleja Vuosaareen”, von Zansen tuumasi, pakkasi kotoa löytyvät spraymaalit mukaansa ja pyöräili sillalle.

Hetken pohdittuaan von Zansen päätti peittää hakaristin kesäisellä kukalla. Keskiosa peittäisi hyvin itse hakaristin, terälehdet taas alla olevan tekstin.

”Jotenkin ajattelin, että minulla on maaleja ja tuolla on ruma symboli, että miksei.”

Hakaristi peittyi iloisen maalauksen alle. Lähdön päälle Aure von Zansen teki kukalle vielä hymynaaman.

Katuja ei saisi maalata omin päin, sen von Zansen tietää kyllä. Tässä tapauksessa hän päätteli, että olisi kuitenkin parempi peittää natsisymboli kukalla kuin odotella sateen tai kaupungin työntekijöiden hoitavan sen pois.

Samaa mieltä ovat selvästi muutkin kaupunkilaiset. Sillalla maalaustöissä ollessaan von Zansen huomasi vanhemman pariskunnan tarkkailevan häntä.

”Voi ei, onko nämä tällaisia naapurikyttääjiä”, von Zansen ajatteli.

Hän kutsui pariskunnan luokseen katsomaan työtä lähempää. He kysyivätkin von Zansenilta heti, onko hän peittämässä hakaristiä. Vastaus ilahdutti kysyjiä, ja tyytyväisiltä näyttivät monet muutkin ohikulkijat.

Vuosaaren Facebook-ryhmässäkin von Zansenin teko sai aikaan ilahtuneita reaktioita ja kiitoksia.

Jotta natsimyönteisille kävisi selväksi, ettei heitä haluta Vuosaareen, pyysi von Zansen paikallisia kertomaan hänelle muista hakaristihavainnoistaan. Ainakin yhdestä hän onkin jo saanut viestejä.

Juuri nyt von Zansen on matkoilla, mutta kotiin palattuaan hän aikoo käydä tarkistamassa, vieläkö natsitunnus on paikallaan.

”Jos sitä hakaristiä ei ole kaupungin puolesta poistettu, niin käyn kyllä peittämässä sen toisenkin.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Helsinki - luetuimmat