Kolme savolaista loi lähes nollakokemuksella ravintolailmiön, joka tulee nyt Helsingin ytimeen

Kolme opiskelijaa perusti 10 vuotta sitten muutaman tuhannen asukkaan Rautalammille Morton-nimisen ravintolan. Nyt ketju avaa ravintolan Helsinkiin.

Morton-ravintolaketjun omistaja Jarna Kaplas ja markkinoinnista vastaava Petri Virta tuovat karjalaista vieraanvaraisuutta Kamppiin kansainvälisten hotellien kupeeseen.

29.10.2020 16:04 | Päivitetty 29.10.2020 19:00

Rautalammin internetsivut kertovat, että kyseessä on vireä maaseutukunta aivan keskellä Suomea, rauhallisella maaseudulla Pohjois-Savon maakunnassa. Asukkaita paikkakunnalla oli vuoden 2018 lopussa 3 196.

Jos tavoitteena on valloittaa maailma – tai edes Suomi – kovin moni ei välttämättä aloittaisi projektia piskuiselta savolaispaikkakunnalta. Omasta ravintolabisneksestä haaveilleet parikymppiset Jarna Kaplas, Petri Virta ja Iiro Lyytinen olivat kuitenkin sitä mieltä, että on lähdettävä sieltä missä jo on.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat