Kun kontulalainen Mikko Hankonen, 46, puhuu omalle äidilleen, ulkopuolinen saattaa hätkähtää sanojen suoruutta: ”Itähelsinkiläisyys on sitä, että tässä iässä on jo nähnyt kaiken” - Helsinki | HS.fi

Kun kontulalainen Mikko Hankonen, 46, puhuu omalle äidilleen, ulkopuolinen saattaa hätkähtää sanojen suoruutta: ”Itähelsinkiläisyys on sitä, että tässä iässä on jo nähnyt kaiken”

Kontulalainen Mikko Hankonen, 46, on asunut samassa taloyhtiössä yli 40 vuotta ja löytänyt tamperelaisen vaimon Kontulan ostoskeskuksen pubista.

Mikko Hankonen ihmettelee maakunnista muuttavia suomalaisia, jotka hankkivat kalliin vuokra-asunnon kantakaupungista, kun samalla rahalla voisi ostaa ison omistusasunnon idästä.­

25.1. 2:00 | Päivitetty 25.1. 7:02

Kontulan ostoskeskuksen parkkialueen ja Kaarikuja 1:n välissä on pitkä metalliaita. Sen porteista pääsee sisälle kotiavaimella. Jos sellaista ei omista, kulku taloyhtiön pihojen läpi vaikeutuu. Vuosien varrella Mikko Hankonen, 46, on todistanut useaa tilannetta, jossa joku yrittää kiivetä aidan yli. Monesti nopeampaa olisi vain kävellä Kontulankaarta pitkin, mutta ihmiset ovat laiskoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat