Asuntoautojen kuskit jättävät autonsa Helsingissä saareen, jossa on ilmainen pysäköinti – Siitä voi seurata lumipyryn iskiessä yllättävä lasku - Helsinki | HS.fi

Asuntoautojen kuskit jättävät autonsa Helsingissä saareen, jossa on ilmainen pysäköinti – Siitä voi seurata lumipyryn iskiessä yllättävä lasku

Helsingillä on Tattarisuolla maksullinen, vartioitu autojen talvisäilytyspaikka. Siitä huolimatta jotkut jättävät autonsa hiljaisille pitkäaikaispaikoille. ”Maksuton” talvipysäköinti voi tuoda autonomistajalle yllättävän laskun.

Mustikkamaan pysäköintipaikalle on jätetty talvikuukausiksi autoja. Helsingin kaupungin järjestämä varsinainen autojen talvisäilytyspaikka on kuitenkin Tattarisuolla.­

27.1. 11:52

Mustikkamaan parkkipaikka on muuttunut talvikuukausien ajaksi kentäksi, johon jotkut autoilijat ovat jättäneet ajoneuvonsa talvisäilytykseen. Pysäköinti parkkipaikalla on maksutonta, eikä pysäköintiaikaa ole rajoitettu.

Parkkiruutuihin on ajettu selkeästi pitkäaikaiseen säilytykseen henkilöautoja, asuntovaunuja ja asuntoautoja. Pysäköintialue kuuluu Helsingin kaupungille.

Yksikönpäällikkö Lauri Uski kaupungin pysäköinninvalvonnasta tietää ilmiön. Hän muistuttaa, että pysäköinti kyseisille paikoille on laillista.

”Kunnossapidon näkökulmasta on parempi, että autoja säilytetään parkkipaikalla, kuin että ne pysäköidään esimerkiksi Kulosaaren kapeille kaduille, joista lunta on vaikea aurata pois. Autojen pitkäaikainen säilyttäminen tällaisilla pysäköintipaikoilla ei ole kuitenkaan tarkoituksenmukaista.”

Jos ajoneuvo on tieliikennelain tarkoittamassa käytössä, kaupunki ei voi puuttua pysäköintiin, vaikka se olisi pitkäaikaistakin.

”Kaupunki puuttuu asiaan siinä vaiheessa, kun huomataan, että pysäköity ajoneuvo ei syystä tai toisesta ole tieliikennekäytössä.”

Lue lisää: Helsinki vetoaa kaupunkilaisiin: aurojen tielle jääneet autot kaivettava lumihaudoistaan – ”Ei tarvitsisi sitten hinailla”

Helsingin kaupunki on järjestänyt Tattarisuolle maksullisen, vartioidun autojen talvisäilytyspaikan. Uski toivoo, että autonomistajat käyttäisivät ensi sijassa sitä, jos tarvetta ajoneuvon talvisäilytykselle on.

Tänä talvena lunta on riittänyt pääkaupungissakin, samoin auraustöitä. Moni autonsa pysäköintipaikalle talvikuukausiksi jättänyt ei tiedä, että kaupunki kehottaa siirtämään ajoneuvot pois lumenpoiston tieltä reilua kahta vuorokautta ennen kuin aura-auto saapuu paikalle.

”Jos autoon laitettua siirtokehotusta ei noudata, edessä voi olla tilanne, että kaupunki joutuu siirtämään auton siirtovarastoon Tattarisuolle. Siitä tulee kuluja sekä auton omistajalle että kaupungille. Kaupungin tahto ei ole se, että ihmisten autoja lähdetään hinaamaan, mutta meidän tehtävämme on ylläpitää liikenneturvallisuutta”, Uski sanoo.

Lue lisää: Autoilijoiden ilmainen parkkitila kutistuu pääkaupunkiseudulla – Kartat näyttävät, missä maksuton pysäköinti pian päättyy

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat