Miksi Maunulan upouudessa päiväkodissa on mustia valumajälkiä? ”Valkoisessa ulkoseinässä jäljet näkyvät hyvin herkästi” - Helsinki | HS.fi

Miksi Maunulan upouudessa päiväkodissa on mustia valumajälkiä? ”Valkoisessa ulkoseinässä jäljet näkyvät hyvin herkästi”

HS:n lukija huolestui Maunulan uuden päiväkoti Korennon ulkonäöstä. Suursuon päiväkodin tilalle rakennettu päiväkoti otettiin käyttöön viime elokuun alussa.

Rakennuksen ulkoseinissä on valkoinen tiiliverhoilu. Tiloissa toimivat suomenkielinen päiväkoti Korento ja ruotsinkielinen daghemmet Humlan.­

3.2. 14:16 | Päivitetty 3.2. 14:27

Maunulan Suursuolle avattiin viime elokuussa Suomen suurin päiväkoti. Päiväkoti Korennossa on kolme kerrosta ja 335 paikkaa. Varhaiskasvatusta järjestetään 1–6-vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille.

HS Helsinkiin otti yhteyttä lukija, joka oli huolissaan rakennuksen ulkoseinistä. Ne ovat poltettua, valkoista tiiltä. Häntä ihmetytti, miksi päiväkodin ulkoseinät ovat jo nyt, puolen vuoden jälkeen, täynnä vihreitä ja mustia valumajälkiä.

Voisiko olla mahdollista, että kyseessä on kosteusvaurio?

”Mistään sellaisesta ei ole kyse. Kosteusvaurioiden kohdalla ongelmat ilmenevät hieman eri tavoin kuin valumajälkinä”, kertoo Helsingin kaupungin projektipäällikkö Heikki Turunen.

Valumajälkiä päiväkodin ikkunassa.­

Tummat valumajäljet ovat ikävä näky, mutta haitta on pelkästään esteettinen.

”Etenkin sateen mukana pinnoille jäävä ilmansaasteet ja muu lika aiheuttavat valumajälkiä. Valkoisessa ulkoseinässä jäljet näkyvät hyvin herkästi”, Turunen sanoo.

Uudehko rakennus on parhaillaan takuuajalla.

”Syksyllä järjestetään ensimmäisen vuoden takuutarkastus ja siitä vuoden kuluttua toisen vuoden vastaava tarkastus. Jos takuutarkastusten yhteydessä ilmenee jonkinlaisia mainittavia ongelmia, niihin tietenkin puututaan”, kertoo Turunen.

Lue lisää: Espoolaisen talon seinät näyttävät siltä, kuin ne homehtuisivat – Taustalla on ”hirveän kalliissa materiaalissa” tapahtunut selittämätön ilmiö

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat