Taitoluistelija järjesti ”kylmiltään” huikean esityksen merijäällä Helsingin edustalla – Sen sattumalta videoinut Mika Ihamuotila kertoo nyt, miksi jakaa klippiä somessa kaikille - Helsinki | HS.fi

Taitoluistelija järjesti ”kylmiltään” huikean esityksen merijäällä Helsingin edustalla – Sen sattumalta videoinut Mika Ihamuotila kertoo nyt, miksi jakaa klippiä somessa kaikille

Taitoluistelija Emma Niemi päätyi Mika Ihamuotilan Instagram- ja Twitter-videoiden tähdeksi sattumalta.

18.2. 15:29 | Päivitetty 19.2. 11:25

Instagramissa ja Twitterissä tykkäyksiä kerää nyt Marimekon hallituksen puheenjohtajana tunnetun Mika Ihamuotilan video.

Videolla häikäisevässä auringonpaisteessa luistelee taitoluistelija pipo päässä. Taustalla näkyy valkoista meren jäätä, sinistä taivasta sekä saaristoa.

Videon paikkatunnisteeksi Ihamuotila on valinnut Helsingin Uunisaaren.

Ihamuotila on kirjoittanut videon yhteyteen tekstin:

”Tänään työpäiväni oli luistimilla, jäällä Helsingin edustalla. Puheluita, Teams,-palaveri, luistelua merimerkkien ympäri, hernekeitto, pannukakku... Yhtäkkiä törmään taitoluistelija Emma Niemeen keskellä merta. Tällaista ei tapahdu missään muualla maailmassa. I just love Finland and Helsinki. Had forgotten winter altogether ❄️”

Puhelimitse tavoitettu Mika Ihamuotila kertoo, että hänen tavoitteensa on tehdä Suomesta houkuttelevampi paikka kansainvälisille huippuosaajille. Tätä hän viestii videon avulla.

”Ylipäänsä monissa rooleissani haluan brändätä Suomea ulkomaille”, Ihamuotila sanoo.

Marimekon hallitustehtävien lisäksi Ihamuotila kuuluu muun muassa Mannerheim-Säätiön hallitukseen.

”Yksi suurimmista kasvun ongelmista on se, että Suomen on vaikea saada kansainvälisiä huippuosaajia. Monesti huippuosaajan saaminen on ollut lähellä, mutta sitten osaaja ei ole halunnut muuttaa Helsinkiin tai Espooseen.”

Syyt muuttohaluttomuuteen ovat Ihamuotilan mukaan olleet usein hyvin inhimillisiä: Millainen sää Suomessa on, entä työllistyykö puoliso kiinnostavaan tehtävään.

Instagramin ja Twitterin lisäksi Ihamuotila julkaisi videon Facebook-tilillään ja Linkedin-profiilissaan. Linkedinissä Ihamuotilalla on yli 15 000 seuraajaa. Suuri osa kontakteista on kansainvälisiä ammattilaisia.

Linkediniin ja Facebookin laataamiinsa videoihin Ihamuotila liitti Suomea ylistävän englanninkielisen tekstin.

Tekstissä Ihamuotila kirjoittaa Suomen olevan paras paikka työskennellä ja matkustaa. Suomessa kaikki toimii, ja maa on turvallinen. Lapsetkin saavat Suomessa maailman parasta opetusta. Ihamuotilan mukaan Suomessa voi elää maailman kauneimman luonnon äärellä.

Lopuksi Ihamuotila kirjoittaa: ”Welcome to Finland”, ”Tervetuloa Suomeen”

”Halusin kertoa, että täällä on sellainen työn- ja elämänlaatu, mitä ei ole missään muualla.”

Entä miten Ihamuotila sattui tapaamaan luistelevan naisen jäällä?

Entisen taitoluistelijan Emma Niemen ei edes pitänyt mennä torstaina jäälle.

Niemi oli aamupäivällä kaverinsa kanssa matkalla Hernesaaressa sijaitsevaan Löyly-ravintolaan kahvittelemaan.

”Huomasin, että jäälle oli aurattu pikkukenttiä. Minulla oli sattumalta autossa luistimet, joten kysyin kaverilta, että jos mennään ensin kuvaamaan pari videota”, Niemi kertoo.

Kaverille tämä sopi.

Emma Niemi lopetti aktiiviuransa taitoluistelussa vuonna 2017.

Urallaan hän edusti Suomea nuorten maajoukkueessa vuosina 2013–2016 ja naisten maajoukkueessa 2013–2016.

Niemen parhaimpiin saavutuksiin kuuluivat muun muassa noviisien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toinen sija ja junioreiden Suomenmestaruuskilpailun kolmas sija.

Nykyisin Niemi keskittyy valmentamiseen.

Eiranrannan edustalla olevalla jäällä Niemi innostui improvisoimaan.

”Päätin heittää pari temppua kylmiltään. Tilanne tuli puskista itsellekin.”

Olosuhteita Niemi kuvailee upeiksi.

”Ihan mieletön tilanne ja tunne. Keskellä merta sai luistella. Tällaisia olosuhteita ei löydy mistään muualta kuin Suomesta.

Jäällä näkyi Niemen mukaan päivällä yllättävän vähän ihmisiä. Ehkä kova pakkanen sai ihmiset pysyttelemään sisätiloissa.

Eräs mies kävi kuitenkin kysymässä lupaa Niemen luistelun kuvaamiseen. Mies myös kysyi, saako videota jakaa sosiaalisessa mediassa.

”Katsoin, että tutun näköinen henkilö. Mutta ei saatu kaverini kanssa päähän, että kuka mies oli kyseessä”, Niemi kertoo nauraen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat